IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Думите на Йелън спрат тридневните разпродажби на Wall Street*

Председателят на Фед даде ясен сигнал, че лихвата в САЩ ще бъде повишена до края на годината

17:44 | 25.09.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Думите на Йелън спрат тридневните разпродажби на Wall Street*

Търговията на Wall Street в последната сесия за седмицата започва на зелено, като инвеститорите още анализират думите на председателя на Федералния резерв Джанет Йелън относно размера на лихвите, пише CNBC.

По време на своя реч тя даде ясен сигнал, че основната лихва в САЩ ще бъде повишена до края на годината.

Очакванията на анализаторите бяха, че първата промяна на политиката ще бъде направена по време на заседанието през септември. Институцията обаче предпочете да изчака.

Стойността на Dow Jones се повишава с повече от 150 пункта в първите часове на търговията. В процентно изражение ръстът е от почти 1% до 16 361,14 пункта. Подкрепа на представянето на индекса оказва Nike. Акциите на компанията поскъпват с почти 10% до цена от 125,50 долара за брой.

В сутрешните часове стойността на S&P 500 се повишава с 0,59% до ниво от 1 943,61 пункта. За Nasdaq увеличението е от 0,35 на сто до 4 752,14 пункта.

Стойността на долара се повишава срещу основните валути и едно евро се разменя под 1,12 долара. Лекият суров петрол с доставка през ноември поскъпна с почти долар до цена от 45,83 долара за барел. Фючърсите на златото поевтиняха с почти 8 долара до 1 146,30 долара за трой унция.

По-късно днес пазарите очакват данните за потребителското доверие в САЩ, което също ще повлияе на представянето на основните индекси на щатските фондови пазари.

*Данните са актуални към 17:30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Misho ILIEV
преди 8 години
Dow и SPY фючърсите показваха скок от 1.4% преди пазара да отвори и преди Бейнър да каже, че ще се оттегля... Когато Бейнър пусна новината и увеличението падна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още