IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Dow Jones се срина с повече от 200 пункта*

Всички основни индекси на американската борса отчитат спад от над 1%

18:08 | 24.09.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на американските борси се търгуват с над 1% по-ниско в четвъртък, притиснати от спадовете на световните пазари, докато инвеститорите очакват изказването на председателя на Федералния резерв Джанет Йелън след затварянето на борсата, съобщава CNBC.

Индексът Dow Jones industrial average отчита спад от над 200 пункта. Влиянието на компанията Caterpillar е най-голямо със спад на цената на акциите от 7% след новината, че ще съкрати 5000 работни места.

Индексът Nasdaq composite също отбелязва понижение от повече от 1%, присъединявайки се към други основни индекси на отрицателна територия за 2015 г.

И трите основни индекса в момента са с над 10% под 52-седмичния си връх и са в корекция. Индексите вероятно ще отчетат седмична загуба от 2% или дори повече.

„Не мисля, че ще има голямо движение над това“, казва Питър Буквар, главен пазарен анализатор в The Lindsey Group. „Движението беше сериозно за около час през миналата седмица след изявлението на Фед. Сигурен съм, че днес Йелън ще бъде във фокуса на вниманието, но не съм убеден, че тя има кой знае какво ново да каже“.

Председателят на Фед ще направи изказване за инфлацията в Университета в Масачузетс след затварянето на борсата, макар че публиката няма да има възможност да задава въпроси.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ е 2,09%, а тази по 2-годишните достигна 0,66%.

На валутните пазари доларът поевтиня спрямо останалите основни световни валути, като еврото се разменя за 1,126 долара.

На пазарите на суровини цената на петрола Брент се повиши с 44 цента до близо 48,19 долара за барел, след като затвори предишната сесия със спад от 1,33 долара. Американският суров петрол също поскъпна с 44 цента до 44,92 долара за барел, като в сряда поевтиня с 1,88 долара.

Контрактите върху златото също скочиха с 22,90 долара до 1154,30 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:40 българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 06.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Misho ILIEV
преди 8 години
> Влиянието на компанията Caterpillar е най-голямо със спад на цената на акциите от 7% след новината, че ще съкрати 5000 работни места.Не само ще съкращава, но и намалява прогнозите си за продажби. CAT е компания, която показва състоянието на глобалната икономика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още