IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street в очакване на решението на Фед за лихвите*

Енергийният сектор продължава да трупа загуби заради спада на цената на петрола

18:14 | 14.09.15 г. 1
Wall Street в очакване на решението на Фед за лихвите*

С понижения на индексите започва първата за седмицата сесия на Wall Street. Dow Jones отбелязва спад от 0,16% до 16 406 пункта, S&P 500 изтрива 0,21% до 1 957 пункта, а Nasdaq губи 0,24% до 4 811 пункта.

Акциите на IBM и Disney оказват най-силен натиск на индекса на сините чипове. Същевременно акциите на Apple поскъпват с повече от 1,5 на сто заради позитивните новини около търсенето на новия iPhone.

Инвеститорите оценяват представянето на фондовите пазари по света, а и са в очакване на решението на Федералния резерв на САЩ за лихвите, пише CNBC.

“Днес няма достатъчно данни. Инвеститорите изчакват какво ще реши Фед в четвъртък”, коментира анализаторът Ник Райх пред медията.

Срещата на Федералния комитет за отворените пазари започва в сряда, а в четвъртък ще стане ясно какво решение ръководството на американската централна банка ще вземе за лихвените равнища.

По-късно тази седмица ще бъдат публикувани данните за продажбите на дребно и индустриалното производство в САЩ през август.

Енергийният сектор пропада с около процент в началото на сесията заради понижението в цената на петрола и по-слабите от очакваното данни от Китай, които поставят още въпросителни пред световното търсене на суровината.

* Актуално към 18.00 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
sssaaa
преди 8 години
Ще повиши ли ФЕД основните лихви през септември?Не, притесненията за трудовите възнаграждения и инфлацията в САЩ и икономиката на Китай са големи.55% Да, това ще даде силен сигнал за доверие към икономиката.30% Не знам.14% Общо гласували: 1385
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още