IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на природния газ в САЩ достигна 11-седмично дъно

Цената потъна заради очакванията за по-хладно време

18:26 | 24.08.15 г.
Цената на природния газ в САЩ достигна 11-седмично дъно

Фючърсите на природния газ в САЩ се търгуват почти на 11-седмично дъно заради прогнозите за по-хладно време, което ще ограничи енергийното търсене през последните седмици на лятото, съобщава Bloomberg.

Цената за доставка на природен газ за септември се е повишила с 0,1 цента до 2,677 долара за милион британски топлинни единици на борсата в Ню Йорк, след като в началото на сесията се понижи до 2,624 долара – най-ниската междинна стойност от 8 юни насам. Обемът на всички изтъргувани фючърси е с 16% над средните стойности за последните 100 дни. 

Резервите на природен газ в САЩ възлизат на 86 млрд. куб. м. към 14 август. До края на 31 октомври се очаква те да достигнат 110 млрд. куб. м., което е с 18% над средните стойности за последните пет години, твърди американската Администрация за енергийна информация (АЕИ).

Продаденият природен газ в САЩ може да се повиши с 5,4% през тази година до рекордните 2,2 млрд. куб. м. на ден, посочва АЕИ в свои прогнози от 11 август.

Пропастта между американските и международните цени на втечнен природен газ се е стеснила в резултат на срива на цените на петрола, намалявайки конкурентното предимство на американските проекти за износ, заяви Bank of America Corp. пред клиентите си в понеделник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още