IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на Lowe's надминаха очакванията

Компанията потвърди прогнозата си за резултатите си за фискалната година

15:27 | 20.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Продажбите на Lowe's надминаха очакванията

Lowe's, втората по големина в САЩ верига за домашни потреби, отчете по-висок ръст от очакваното на продажбите в магазините ѝ, отворени най-малко от година, тъй като клиентите купуват по-скъпи стоки в категории, включващи уреди и електрически уреди за двора, предава Ройтерс.

Продажбите в обекти, отворени от поне година, нараснаха с 4,3% през второто тримесечие, надхвърляйки очакванията от анализаторите за скок от 3,9%, показват данни компанията за проучвания Consensus Metrix.

По-големият конкурент на Lowe's – Home Depot, също отчете по-голям ръст от очакваното на продажбите, подпомогнат от повишените ремонти и възстановяването на жилищния пазар.

„Икономистите прогнозират скромно увеличение на доходите и потребителските разходи през тази година, както и  продължаване на възстановяването на жилищния пазар“, заяви главният изпълнителен директор на Lowe's Робърт Ниблок.

Lowe's продава стоки като хладилници, миялни и перални машини за кухни, а уредите ѝ носят най-високи продажби. Категорията електрически стоки за двора включва резачки, тримери и генератори.

Компанията предложи повече промоции на уреди, за да се бори с ожесточената конкуренция на пазара. Това до известна степен повлия негативно на брутните ѝ маржове, обясни главният оперативен директор Рик Дамрън.

През второто тримесечие имаше по-слабо търсене на екстериорни елементи, като бои, заради по-обилните дъждове в някои части на САЩ, твърдят от Lowe's.

Нетните приходи на компанията нараснаха с 4,5% до 17,35 млрд. долара през тримесечието, което приключи на 31 юли, надминавайки прогнозата на анализаторите за 17,27 млрд. долара според Thomson Reuters I/B/E/S.

Нетната печалба се увеличи с 8,7% до 1,13 млрд. долара, или 1,20 долара за акция, но се размина с очакванията на анализаторите за 1,24 долара за акция, най-вече заради по-високата данъчна ставка, повишението на общите разходи.

За разлика от Home Depot, която повиши прогнозите си за печалбата и продажбите за цялата година, Lowe's държи на своята прогноза за печалба от около 3,29 долара на акция, ръст на приходите от продажбите от 4,5-5% и ръст на приходите от продажбите в обекти, отворени най-малко от година, в размер на 4-4,5% за годината, приключваща през януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:44 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още