IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсите зад Океана също записаха загуби

Златото поскъпна с 0,2%, прекъсвайки 10-дневната серия от загуби

23:34 | 23.07.15 г.
Борсите зад Океана също записаха загуби

Щатските индекси регистрираха понижения в четвъртък.

„Мисля, че като цяло корпоративните отчети са смесени. Започнахме доста добре, а след това през последните няколко дни някои от технологичните компании изненадаха пазара”, коментира пред CNBC Марк Лушини, главен инвестиционен стратег в Janney Montgomery Scott. „Последните няколко дни донесоха смесени резултати и това натежа на настроенията на инвеститорите."

Акциите ограничиха загубите при приключването на сесията. Dow Jones industrial average се понижи със 119 пункта, след като по-рано през сесията загубата беше 146 пункта. Индексът на сините чипове записа понижение от около половин процент за 2015 година, след като акциите на Caterpillar и 3M поевтиняха с по над 3,5%. Dow затваря на червено през половината от сесиите от началото на годината досега.

S&P 500 и Nasdaq Composite също се понижиха, след като първоначално се устремиха нагоре. Акциите на Google поевтиняха с близо 3%, а на Amazon – с 1,25% преди оповестяването на резултатите й след края на сесията.

Книжата на Caterpillar загубиха 3,6% от стойноста си, след като компанията отчете печалба на акция, която отговори на очакванията, но приходите се разминаха с прогнозите.

Акциите на General Motors поскъпнаха с около 4 процента, след като компанията отчете рекордна печалба в Северна Америка и прогнозира, че втората половина на годината ще е по-успешна от първата.

Книжата на 3M поевтиняха с 3,8 на сто. Приходите на фирмата се оказаха по-слаби от прогнозите, но печалбата на акция ги надхвърли с 2 цента.

American Express също записа загуба – цената на акциите й падна с 2,5 процента. След края на сесията в сряда финансовата компания отчете, че е спечелила по 1,42 долара на акция, с 10 цента над очакванията, но приходите бяха по-ниски от прогнозите.

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до 2,27%, а тази по 30-годишните е под 3 процента.

Цената на суровия петрол загуби 1,5% до 48,45 долара за барел. Златото пък поскъпна с 0,2% до 1 094,10 долара за тройунция, прекъсвайки 10-дневната серия от загуби.

По-рано днес и eвропейските индекси приключиха търговията с понижения на фона на вълна от корпоративни отчети в региона.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:26 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още