IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Boeing отчете 33% спад на печалбата си

Компанията вложи 536 млн. долара, за да реши проблем с горивната система на модел военни самолети-цистерни

17:05 | 22.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският производител на самолети Boeing отчете понижение от 33% на печалбата си за тримесечието в резултат на разноските си по модел военни самолети за презареждане, съобщава ВВС.

Boeing заяви, че нетната печалба за трите месеца до края на юни възлиза на 1,11 млрд. долара, като през миналата година тя е била 1,65 млрд. долара.

Компанията отдели 536 млн. долара като част от усилията си за разрешаване на проблем с горивната система на самолета-цистерна КС-46А.

Boeing трябва да достави 18 броя самолети за презареждане на американските военновъздушни сили до август 2017 г., а до 2027 г. броят им трябва да достигне 179.

Заради разходите Boeing в момента очаква основна печалба от 7,70-7,90 долара за акция за 2015 г., с което отчита понижение спрямо предишната прогноза от 8,20-8,40 долара за акция.

Компанията обаче обяви, че общите приходи за тримесечието са се повишили с 11% до 24,5 млрд. долара в резултат на рекордните доставки на търговски самолети, които са нараснали с 9% спрямо броя им от 197 самолета преди година.

Boeing е на път да счупи нов рекорд за годишни доставки на пътнически и товарни самолети, след като осъществи 381 за първата половина на 2015 г.

Компанията запази годишната си прогноза за приходите си между 94,5 млрд. долара и 96,5 млрд. долара.

Рекордните доставки на пътнически самолети на клиенти в цял свят са причина за стабилен ръст на приходите. Силното ни портфолио като цяло и правилният ни фокус в същото време са довели до значителни оперативни парични потоци за тримесечието“, заяви президентът на Boeing Денис Миленбург.

Силното оперативно представяне на гражданските и военните ни производствени програми частично компенсират разходите за самолетите-цистерни и ни позволяват да запазим ангажиментите си за възвращаемост към акционерите и да инвестираме в иновации и екипа ни“, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още