IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street остана статичен в спокойна сесия

Липсата на макроновини от САЩ насочи пазарните участници изцяло към сезона на отчетите

23:03 | 20.07.15 г.
Wall Street остана статичен в спокойна сесия

Фондовият пазар на Wall Street затвори с незначително повишение в понеделник, след като инвеститорите се фокусираха върху сезона на отчетите отвъд Океана.

"Гърция е в огледалото за обратно виждане. Според мен сме преминали успешно от глобалното макро към глобалното микро", казва пред CNBC Aрт Хоугън, главен пазарен стратег в Wunderlich Securities.

Липсата на макроновини от Щатите насочи пазарните участници изцяло към сезона на отчетите.

"Сезонът на отчетите започна малко слабо, но през последната седмица виждаме фирми, които надхвърлят с много резултатите... Това е много окуражаващо", посочва Ник Райх, изпълнителен директор на Earnings Scout.

PayPal започна да търгува самостоятелно книжата си като отделна публична компания след отделянето от еВаy. Акциите на дружеството поскъпнаха с 5,6 на сто.

Morgan Stanley спечели коригираните 79 цента на акция, 5 цента над прогнозите, като приходите също надхвърлиха очакванията. Капитализацията на банковия гигант спадна с 0,53 на сто.

Hasbro отчете тримесечна печалба от 33 цента на акция, 4 цента над прогнозите, като и приходите надхвърлиха с доста консенсуса въпреки влиянието на по-силния долар. Капитализацията на дружеството скочи с 6,61 на сто.

Halliburton победи прогнозите за печалба в размер на 15 цента, печелейки през миналото тримесечие 44 цента на акция въпреки значителния спад в сондажната дейност. Акциите на компанията поскъпнаха с 2,01 на сто.

Златото също бе в центъра на вниманието, след като цената отстъпи под 1 100 долара за тройунция на фона на спекулативните разпродажби в Китай.

Доларът се търгуваше без изменение спрямо еврото при 1,085 за едно евро. Доходността по 10-годишните облигации на САЩ достигна 2,37%, а тази по 2-годишните – 0,71%.

Във фокуса на инвеститорите продължи да бъде и ситуацията около Гърция. Банките в страната отвориха отново в понеделник, след като бяха затворени за около три седмици. Въпреки това фондовият пазар продължи да бъде затворен.

През уикенда германският канцлер Ангела Меркел заяви в интервю за ARD, че дискусиите относно детайлите на третия спасителен заем на Гърция трябва да започнат възможно най-скоро. В интервю за Ройтерс пък Меркел посочи, че е възможно да се говори за промяна на падежите по дълга на Гърция. Подобен ход би облекчил тежестта на задълженията на страната.

По-рано днес директорът на комуникациите на МВФ Гери Райс посочи, че Гърция е погасила около 2 млрд. евро от задълженията си към Фонда.

"Мога да потвърдя, че Гърция днес погаси всички нейни задължения към МВФ, еквивалентни на 1,6 млрд. специални права за тираж (около 2 млрд. евро – бел. ред.). Следователно Гърция вече не е в просрочие към МВФ", каза Райс. "Както казахме, Фондът е готов да продължи да подпомага Гърция в усилията ѝ да се върне към финансовата стабилност и растежа".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още