IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ засилват натиска срещу Русия, ако конфликтът в Украйна продължи

Русия се подготвя за ескалация на положението, предупреди украинският президент Петро Порошенко

16:07 | 18.07.15 г. 5
САЩ засилват натиска срещу Русия, ако конфликтът в Украйна продължи

Помощник-държавният секретар на САЩ  Виктория Нюланд коментира пред украинската телевизия „Шустер Live”, че САЩ ще засилят натиска над Русия, ако конфликтът в Източна Украйна продължи и ескалира, пише БТА.

"Ясно дадохме да се разбере, че санкциите ще останат в сила, докато Минските договорености не бъдат изпълнени изцяло. Но също така дадохме да се разбере, че в случай на ескалация на насилието сме готови да засилим натиска над Русия", обяви Нюланд.

Тя припомни, че Украйна е получила военна помощ за подготовка на военнослужещи в размер на около 150 милиона долара. Според Нюланд САЩ се надяват, че оказаният натиск над Русия, съчетан със засиления потенциал на украинските сили за сигурност, ще принудят Русия да изпълни поетите си задължения спрямо Минското споразумение.

„В противен случай цената за тях ще нарасне", предупреди помощник-държавният секретар на САЩ.

По-рано президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че има концентрация на руски сили, тъй като Русия се подготвя за ескалация на конфликта. По думите му Киев полага „огромни усилия, за да предотврати агресията и да не допусне ескалация".

ТАСС съобщава за проведен телефонен разговор на "Нормандската четворка" - лидерите на Русия, Германия, Франция и Украйна. По време на разговора е била отбелязана необходимостта от безусловно спазване на ангажиментите да не се допуска ескалация на конфликта в Украйна. 

Особено внимание е било отделено на конституционните промени в Украйна, както и подготовката на местни избори в Донбас, допълва руската агенция, позовавайки се на съобщение на Кремъл. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 7 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
И как по-точно шЪ го засилят тоз натиск?Хомосексуалистите в Белия Дом пощръкляват все повече и вече бъркат сексуалния акт с въшншната политика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 2
dakl
преди 8 години
Смехории! Вашингтон има ли друга опция, независимо от това каква политика провежда правителството в Русия щом то не е назначено лично от тях?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 9
The Big One
преди 8 години
Да оставят Украйна на мира.Украйна си е Европа.А *** да гледа к'во може да спаси там от губернийте че и те да не пАпиют вАда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 3
ing5rov
преди 8 години
Всичката пара у свирката...както и доставките на американски шистак за Украйна , клоуни !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 26 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
С кво ве ало с кво ше ги принудите, с увеличаване на стокообмена между русия и САЩ ли щото той се е увеличил няколкократно от как са тея санкции за сметка на европейските *** ...... А тоя Украйнския Зевзек тея десния Сектор фашистите искаха нещо Киев да блокират и заплашваха Порошенкото, до колкот си спомням благодарение на тях дойде тоз на власт, явно не му се кефят на него вече .... Кви натиски кви 5 лв. кви жълти таксита я гонят таз пастърма не знам, не знам колко натиск ама да не стане на края кока колата в Ню Йорка 3 рубли .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още