IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещите индекси в САЩ затвориха на червена територия

Инвеститорите следят бурните протести в Гърция

23:54 | 15.07.15 г.
Водещите индекси в САЩ затвориха на червена територия

Основните щатски индекси затвориха сесията в сряда след новините за бурни протести в Гърция, пише MarketWatch.

В ранните часове на търговията акциите отбелязаха минимални изменения след като председателят на Федералния резерв Джанет Йелън заяви, че очаква повишение на лихвените проценти в “някакъв момент тази година”.

Въпреки това трите основни индекса отбелязаха спад скоро след като стана ясно, че в Атина се е стигнало до сблъсъци с между полицията и демонстрантите, докато парламентът гласува третия спасителен пакет за страната.

“Първият отговор на пазара на насилието по улиците в Гърция беше продажбата, а въпросите бяха задавани по-късно”, коментира инвестиционният стратег от Edward Jones Кейт Уорн.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 3,41 пункта, достигайки 18 050,17 пункта. S&P 500 отбеляза спад от 0,07% до 2 107,40 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite загуби 0,1% и затвори при 5 098,94 пункта.

Спадът идва след четири поредни дни на печалби за Dow, S&5 500 и Nasdaq.

"Представянето на Джанет Йелън пред Конгреса и докладът ѝ за паричната политика са от основно значение за пазарите", коментира Ребека О'Кийф, ръководител на инвестициите в Interactive Investor. По думите ѝ това е така, защото инвеститорите търсят насоки за състоянието на икономиката на САЩ и данни за сътресенията в Европа и Азия.

Същевременно производствените цени в САЩ през юни нараснаха с 0,4%, което е повече от 0,2%м които се очакваха по-рано от икономистите, анкетирани от MarketWatch.

Индексът Empire State за производствените условия в района на Ню Йорк се върна към положителна територия през юли, обявиха от Фед в сряда. Индексът е нараснал до 3,9 пункта.

Промишленото производство нарасна с 0,3% през юни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:06 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още