IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street ce възстановява в началото на сесията*

Наблюдаваме приличен старт на сезона на отчетите, който обаче е по-слаб от този през първото тримесечие, посочва експерт

17:06 | 09.07.15 г.
Wall Street ce възстановява в началото на сесията*

С покачвания от по над 1% стартира сесията на Нюйоркската фондова борса в четвъртък, като пазарът се възстановява от пропадането в предишната търговия, дошло вследствие на блокирането на търговията и опасенията за Китай и Гърция.

"Наблюдаваме един приличен старт (на сезона на отчетите – бел. ред.), който обаче е малко по-слаб от този през първото тримесечие", каза пред CNBC Ник Райх, главен изпълнителен директор на Earnings Scout. "Но акцентът в чужбина все още движи пазарите. Властите правят всичко възможно, за да се предотвратят разпродажбите в Китай".

В сряда Гърция официално поиска тригодишен заем, като по-късно в четвъртък се очаква правителството да представи нови предложения за реформи, за да се осигури допълнителна помощ. Финансовите министри от еврозоната ще се срещнат през уикенда, за да обсъдят реформите.

"Дали това е Гърция, Китай, или Пуерто Рико, мисля, че много от него (спадът в предишната сесия – бел. ред.) има нещо общо с факта, че бяхме толкова дълго време без корекция", отбеляза Джеф Кларк, анализатор в Stansberry. "Това е една от онези ситуации, при които можете да видите изненада и ръст за един или два дни... Аз със сигурност не бих купувал много днес".

Пазарът е фокусиран и върху сезона на отчетите, началото на който даде Alcoa късно вечерта вчера. Вниманието е насочено към PepsiCo и Walgreens Boots Alliance, които представиха отчетите си преди отварянето на търговията.

PepsiСo публикува тримесечна печалба от 1,32 долара на акция, 8 цента над прогнозите. Маржът на печалбата на фирмата също нарасна през тримесечието, което позволи производителят на напитки да покачи прогнозата си за цялата година.

Walgreens Boots Alliance спечели коригираните 1,02 долара на акция в последното тримесечие, с 15 цента над оценките, въпреки че приходите останаха под прогнозите. Търговецът на лекарствени продукти също така повдигна прогнозата си за цялата година и увеличи тримесечния си дивидент с 6,7% до 36 цента на акция.

Доходността по облигациите на САЩ с падеж след 10 години достига 2,27%. Междувременно Министерството на финансите на САЩ е насрочило за по-късно през деня търг на ДЦК за 13 млрд. долара с падеж след 30 години.

* Актуално към 17:00 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 10.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още