IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Неволите на Гърция натежаха на борсовата търговия в САЩ

Dow Jones и S&P 500 все пак успяха да запишат слаби седмични увеличения

23:21 | 12.06.15 г. 5
Неволите на Гърция натежаха на борсовата търговия в САЩ

Кризата около дълговете на Гърция продължават да оказва влияние върху борсовата търговия и отвъд Океана. Провалът на преговорите преди ден изпрати по-рано днес и водещите индекси на европейските фондови пазари на червена територия.

Светлина в тунела обаче може да се окаже нова среща в Брюксел, планирана за събота сутринта, между Гърция и нейните кредитори. Атина вече заяви готовност да предложи „контрапредложения” на кредиторите, които се определят от властите като не толкова различни от исканията към Гърция.

Пазарите реагираха слабо на новината за ръст на производствените цени в САЩ през май, съобщава Market Watch. Данните показаха, че увеличението е в рамките на 0,5 на сто, което е най-бързия темп от 2012 година насам. В същото време обаче ръстът е в рамките на пазарните очаквания и не доведе до сериозни промени на фондовите пазари.

Така Dow Jones затваря последната сесия за седмицата с намаление в рамките на 140 пункта или 0,78%. Стойността на индекса на сините чипове достигна 17 898,84 пунккта. За седмицата Dow Jones записва ръст от 0,3%.

В ранните часове на търговията Dow Jones изгуби към 180 пункта под влиянието на търговията на Cisco. Акциите на компанията поевтиняха с около 1% до цена от 28,53 долара за брой. До края на деня индексът успя да навакса само малка част от загубите.

С минимален седмичен ръст, в рамките на 0,1%, приключи и S&P 500. Стойността на индекса вече е 2 094,11 пункта или с 0,7% надолу спрямо сесията в четвъртък. 

Технологичният Nasdaq обаче губи от стойността си и спрямо миналия петък, и спрямо сесията вчера. Индексът затвори сесията на ниво от 5 051,1 пункта, което е понижение от 0,62% спрямо сесията в четвъртък и от 0,3% за цялата седмица. 

В посока надолу затвориха днешната сесия и контрактите за петрол. Лекият суров петрол с доставка през юли записа спад от 1,33% до цена от 59,96 долара за барел. Спрямо края на миналата седмица обаче цената на суровината е с 1,4% по-висока. 

Европейският сорт Brent достигна цена от 63,87 долара за барел с доставка през юли. Търговията с тези доставки изтича в понеделник. Промяната е в рамките на 2% надолу спрямо търговията в четвъртък и от 0,8% нагоре за седмицата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
iivanoff
преди 9 години
продължение:Маймуните могат да се лишат от всичко или ако обичат някой /чрез помощ/, или ако го мразят /чрез война/! /манипулация чрез желанията/Тук не ви противопоставят, а напротив, карат ви да съчувсвате и да се възхищавате на Гърция, следователно тя ще остане винаги в ЕС /докато ЕС не премине в "другата фаза"/ и т.н.По същата схема ще вдигат данъците на маймуните, за да ги спасяват от топло, студено, шумно, отровно и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
iivanoff
преди 9 години
Изчаках малко да се поскрие темата, за да не е толкова видим коментара :)))Ще ти отговоря на призива - да открием къде е истинският проблем!Създават изкуствен прецедент, напълно контролирано, предвидимо и целенасочено, за да може чрез него, да се отнеме всичко на останалите! /манипулация "Борба със следстието" чрез "Подбиране на черешки"/Видим е по две линии:1. Спасяват ги при ниска , а не при висока лихва! /манипулация "Непоследователност"//това не е определимо от Гърция, както представят на маймуните че е, за да и се възхищават!/ Защото чрез Гърция трябва не да се наливат, а отнемат пари от маймуните. Ако искаха да наливат пари в ЕС банките чрез Гърция, както ви обясняват в ТВ-реалността предпоставката за огромния и дълг, то щяха да я спасяват при висока лихва, която банките щяха да си прибират нормално!2. Те самите живеят по-добре от редица други, което издава различното отношение генериращо различните правила за тях от тези за останалите. /манипулация "Непоследователност"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
nobel
преди 9 години
Тази тема се преекспонира вече толкова много, че най-сериозно се замислям дали не ни я навирате непрекъснато в очите, за да скриете друг, много по-голям проблем. Защото Гърция не е най-задлъжнялата държава. Дълговете на Чичо Сам са далеч по-големи и много по-невъзвръщаеми. А и икономиката, както личи и от горната статия далеч не е в най-блестящо състояние. Да се обяснява какво се случва на борсите в САЩ с "неволите на Гърция" е детинско, наивно и просташко. И че се опитват да ни излъжат за пореден път по най-баламския начин е повече от ясно. Та викам да вземем да се позамислим и да открием къде е истинският проблем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
nobel
преди 9 години
Вече е съвсем достатъчно само да напишете "Гърция" и ние си знаем за какво става въпрос.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още