IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започна седмицата със спадове

Инвеститорите оценяват възможностите за по-бързото затягане на паричната политика на Фед

23:24 | 08.06.15 г.
Wall Street започна седмицата със спадове

Американските акции отбелязаха понижения за трета поредна сесия. В края на сесията Dow Jones изтри 0,46% до 17 767 пункта, S&P 500 отписа 0,66% до 2 079 пункта, а  Nasdaq записа спад от 0,92% до 5 022 пункта.

Инвеститорите оценяват възможностите за по-бързото затягане на паричната политика на Федералния резерв в САЩ заради по-добрите от очакваното данни за пазара на труда, които бяха публикувани в петък, пише CNBC.

Анализатори отбелязват относително по-слабата волатилност на дълговите и валутните пазари днес. Доходността от 10-годишните американски облигации се задържа на ниво от 2,39%. Щатският долар също мина в отстъпление, като поевтиня с около процент спрямо основните световни валути, а единната валута поскъпна до ниво от 1,1286 долара за 1 евро.

Медията припомня, че в петък стана ясно, че през май новоразкритите работни места в частния сектор са достигнали 280 хил. – значително над очакванията на експертите. Почасовото заплащане в САЩ също отбелязва по-значителен ръст от очакваното – 8 на сто. Безработицата в страната през месеца пък е била 5,5%.

Знаците за продължаващото подобрение на пазара на труда в САЩ засилват очакванията, че Федералният резерв ще започне да увеличава лихвите през септември.

Днес не бяха публикувани важни данни за икономиката на САЩ, затова и международните събития бяха във фокуса на инвеститорите. Управляващата партия в Турция изгуби мнозинството си в парламента, което доведе до силен спад на борсата в страната.

Продължават и преговорите между Гърция и кредиторите на страната, което доведе до спад на европейските пазари.

Според последните публикувани информации кредиторите на Атина предлагат действието на спасителната програма да се удължи до март 2016 г. в замяна на намаляване на пенсиите, увеличаване на данъците и други мерки в подкрепа на бюджета.

Същевременно на стоковата борса в Ню Йорк цената на петрола падна под натиска на данните, които показаха спад на вноса на суровината в Китай.

Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка през юли поевтиняха с 99 цента до 58,14 долара за барел. Юлските контракти на сорта брент изгубиха 62 цента до 62,69 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:35 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още