IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street свети в червено в началото на търговията*

Книжата на Netflix поскъпват с над 3% след сигналите, че компанията планира навлизане на китайския пазар

17:30 | 15.05.15 г.
Wall Street свети в червено в началото на търговията*

Американските акции отварят сесията в петък с леки понижения, като инвеститорите гледаха ниски доходността на облигациите и долара, на фона на оповестените данни.

"Една от причините акциите вървят нагоре е, че хората се пренасочват от активите с фиксирана доходност", каза Джей Джей Киниън, главен стратег на TD Ameritrade. "Доларът няма волатилността, която наблюдаваме при облигации".

Щатският долар продължава да се търгува с леко изменение спрямо основните световни валути. Доларовият индекс ICE е напът към петата си поредна седмица на спад.

Промишленото производство спадна с 0,3 на сто през април, отчитайки пети пореден месец на спад. Очакванията бяха за 0,1% ръст.

През миналия ден бяха представени традиционните седмични данни за молбите за помощи при безработица. "Молби за помощи при безработица са на 15-годишно дъно и се надяваме да повишат доверието след по-скоро слабите продажби на дребно", отбеляза пред CNBC Марк Личини, главен инвестиционен стратег на Janney Montgomery Scott.

Aкциите на Netflix поскъпват с повече от 3 на сто, след китайски медии съобщиха, че компанията обмисля навлизане на местния пазар.

Технологичният конгломерат Google посочи в блог пост, че ще пусне по пътищата през това лято безпилотни автомобили. Книжата на компанията поевтиняват с 0,7 на сто.

JPMorgan повиши оценката си за акциите на Yum Brands с една стъпка поради по-големия потенциал на дружеството в Китай. Капитализацията на компанията расте с 2,2 на сто.

* Актуално към 17:20 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още