IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Незначителни отклонения на Нюйоркската борса в началото на сесията*

Акциите на Rosetta Resources поскъпват с над 28%, след като компанията бе придобита от конкурента Noble Energy

16:57 | 11.05.15 г.
Незначителни отклонения на Нюйоркската борса в началото на сесията*

Американските акции стартират сесията в понеделник с незначителни отклонения след силния подем в края на миналата седмица, като инвеститорите вече са в очакване на новата порция данни в близките дни.

"Сега, когато сезонът на отчетите отминава, най-важните числа са икономическите данни, защото това е, което Фед гледа", каза Марис Ог, президент на Tower Bridge Advisors. По думите ѝ Федералният резерв е уверен в икономическия растеж и най-вероятно ще повиши краткосрочните лихвени проценти през тази година.

Борсите в САЩ се повишиха с по повече от 1% в петък, въпреки че данните за заетостта през април се оказаха недостатъчно силни спрямо прогнозите на пазара.

"Не знам дали ще имаме някакви новини, което да дадат основание за силен ръст днес", каза Марк Лучини, главен инвестиционен директор в Janney Montgomery Scott.

"Мисля, че данните за трудовия пазар ще продължат да бъдат в центъра на вниманието", заяви пък пред CNBC Питър Кардийо, главен пазарен икономист в Rockwell Global Capital. "Всичко ще е фокусирано в глобалната икономика и разговорите за Гърция".

Европа е на фокус, като министрите на финансите от еврозоната се срещнат в понеделник, за да коментират ситуацията около Гърция, която е изправена пред краен срок за изплащане на дълг към Международния валутен фонд във вторник.

В неделя Китайската централна банка обяви съкращаване на своите лихви по депозитите и едногодишните заеми с по 25 базисни пункта, тъй като растежът в азиатския икономически гигант се забави до нива, невиждани от глобалната финансова криза насам.

Въпреки че новината в голяма степен подкрепи настроенията в Азия, някои анализатори се опасяват, че по-агресивните съкращения на лихвените проценти и задължителните резерви показват, че забавянето на континента може да бъде по-голямо от първоначално очакваното.

Dish Network отчете 3,6% ръст на приходите за последното тримесечие, въпреки че общият брой на абонатите спадна. Операторът на сателитна телевизия генерира печалба от средно 86,01 долара на абонат в сравнение с 82,36 долара преди година. Акциите поевтиняват с 0,85 на сто,

Rosetta Resources ще бъде придобита от енергийния производител Noble Energy в сделка за 2,1 млрд. долара. Акционерите на Rosetta ще получат по 0,542 акции на Noble за всяка своя акция, което прави сделка при цена от 26,62 долара на акция. Капитализацията скача с 28,55 на сто.

* Актуално към 16:50 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:02 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още