IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

По-малко от половината американци играят на борсата

Пазарите в САЩ растат, но хората нямат достатъчно пари и доверие, за да инвестират в ценни книжа

15:34 | 12.04.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
По-малко от половината американци играят на борсата

По-малко от половината американци – 48%, инвестират пари в ценни книжа, включително и в пенсионни и взаимни фондове, съобщава CNN. Данните са от проучване на Bankrate Money Pulse.

Малкият брой американци, които инвестират във финансови инструменти, е притеснителен за финансовото бъдеще на САЩ, посочват от CNN. Пикът на инвеститорите беше през 2007 година – малко преди началото на най-тежката финансова криза от Голямата депресия досега.

В същото време  фондовите пазари в САЩ са в разгара на една от най-добрите си серии с ръстове в последните години. Стойността на индекса S&P500, който следи движението на 500-те най-големи и известни американски компании, отчита ръст от 200% спрямо март 2009 година насам.

Защо обаче хората не инвестират, след като фондовите пазари растат? Проучването на Bankrate посочват няколко причини и най-сериозната от тях е, че хората нямат достатъчно средства да инвестират.

Проучванията показват, че средните приходи на американците не са по-високи от нивата през 1995 година. Така много семейства не виждат достатъчно подобрение на финансите, така че да инвестират спокойно в акции.

Друга бариера е чувството на хората, че не са достатъчно добре образовани по отношение на фондовите пазари, не вярват на брокерите и смятат, че прекалено рисково да играят на борсата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
Сините камъни
преди 9 години
"""""включително и в пенсионни и взаимни фондове""""""Тук те не играят, само си плащат по някой друг долар, щото в Америка никой няма кеш пари и за да осигуриш семейството си поне малко, ако нещо се случи, плащаш си предварително все едно пенсия. А после е лесно.На базата на сошъл номера/ ЕГН по нашему, ти се дава определената сума, на базата на твоя приживе постаевен подпис!Играта е една и съща! Подписът създава пари, дори и след смъртта ти!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 0
Pyramid
преди 9 години
Колкото повече "играят", толкова повече ще бъдат одрусани при следващия срив. Вероятно, доста народ се е опомнил, която, само по себе си, вече е добър знак. Той означава, че който от тях се включи, вече ще се е подготвил по-старателно и няма да го удря толкова на хазарт, колкото на познаване на материята. Браво на момците. Ще дойдат по-умни, отколкото са предполагали хищните тарикати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 0
nobel
преди 9 години
А колко трябва да играят?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още