IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските борси откриват търговията с леки повишения*

Пазарът реагира на първите финансови резултати на компаниите от сезона на отчетите

17:35 | 09.04.15 г.
Щатските борси откриват търговията с леки повишения*

Американските индекси се търгуват с повишения в началото на сесията в четвъртък, след като инвеститорите реагират на началото на сезона на отчетите, дадено късно в сряда с финансовите резултати на Alcoa. Във фокуса на инвеститорското внимание е и бъдещето на монетарната политика на САЩ след публикувания вчера протокол от мартенското заседание на институцията.

"Ключът за посоката на краткосрочните лихвени проценти е заложен през следващата седмица", каза пред CNBC Питър Кардийо, главен икономист в Rockwell Global Capital. "Федералният резерв е просто поредното извинение за пазара, за да намери посока".

Протоколът от последното заседание на Фед показа, че членовете на институцията са били на кръстопът по време на заседанието си през март, обсъждайки кога ще бъде правилния момент за покачване на лихвените ставки в САЩ – през юни, септември или през 2016 г. В крайна сметка Федералната комисия за открития пазар избра да запази ставките през миналия месец, изваждайки обаче фразата "търпение" от реториката си, що се касае до бъдещето на лихвените нива отвъд Океана.

Въпреки че равнището на безработицата в САЩ спадна до 5,5%, а икономиката започна да поддържа стабилен растеж, Фед потърси начини за излизане от своята исторически смекчена парична политика.

Седмичните молби за помощи при безработица достигнаха 281 хил., което надхвърли с 14 хил. цифрата от предната седмица.

Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ достига 1,89%, докато тази по 2-годишните книжа се покачва леко до 0,54%. Щатският долар пък подобрява позициите си, като се търгува малко под 1,08 за едно евро.

Costco оповести 2-процентов спад на продажбите през март, което надхвърли очакванията за свиване с 1,2 на сто. Акциите на компанията поевтиняват с 1,45 на сто.

* Актуално към 17:35 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 24.08.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още