IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси приключиха сесията с повишения

Инвеститорите отново залагат, че Фед ще се забави с вдигането на лихвите

23:22 | 06.04.15 г.
Американските индекси приключиха сесията с повишения

С повишения на индексите приключи днешната сесия на Wall Street. Dow Jones се повиши с 0,66% до 17 881 пункта, S&P 500 нарасна с 0,68% до 2 081 пункта, а Nasdaq добави 0,62% до 4 917 пункта.

Всички 10 индустриални групи в състава на S&P 500 отбелязаха ръстове, като най-силно поскъпнаха акциите на енергийните компании на фона на ръста на цената на петрола и новината, че Саудитска Арабия ще увеличи леко цените на петролните доставки за Азия.

Позитивният финал на сесията беше продиктуван от залозите, че Федералният резерв ще се забави с вдигането на лихвите предвид и разочароващият доклад за заетостта от петък, пише MarketWatch.

Подкрепа на акциите оказа и днешната реч на президента на Федералния резерв на Ню Йорк Уилям Дъдли, който потвърди, че Фед ще се ръководи от данните, преди да вземе решение за вдигане на лихвите.

“Това подновява мантрата за по-ниски лихви за период от шест до девет месеца”, коментира Питър Кардийо, старши икономист от Rockwell Global Capital.

Същевременно днес стана ясно, че секторът на услугите в САЩ се е разширил през март с малко по-бавен темп спрямо февруари, което индикира, че американската икономика може би изпада в застой. Индексът на Institute for Supply Management е достигнал 56,5 пункта през миналия месец спрямо 56,9 пункта от февруари.

На стоковата борса в Ню Йорк фючърсите на петрола се възстановиха, като лекия американски суров петрол затвори на най-високо равнище от седем седмици насам заради знаците за засилващото се търсене от Азия и на фона на спорацумението с Иран.

Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка месец май поскъпнаха с 3 долара, или 6,1%, до 52,14 долара за барел. Майските контракти на сорта брент в Лондон поскъпнаха с 3,17 долара, или 5,8%, до 58,12 долара за барел.

Фючърсите на златото със срок на доставка месец юни също поскъпнаха – със 17,7 долара, или 1,5%, до 1 218,6 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още