IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските акции опитват възстановяване*

Случилото се вчера бе леко прекалено, коментира анализатор

16:39 | 11.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските акции поскъпват минимално в началото на търговията в сряда в опит да се възстановят от резките разпродажби във вторник. Инвеститорите продължават да следят поскъпването на американския долар и сигналите от Федералния резерв на САЩ за вдигането на лихвите, пише CNBC.

След като във вторник Dow Jones Industrial Average изтри над 300 пункта, в първите часове на сесията днес индексът на сините чипове се покачва с 0,33% до 17 721,92 пункта. Широкият индекс S&P 500 е нагоре с 0,11% до 2 046,50 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite напредва с минималните 0,03% до 4 861,39 пункта.

„Мисля, че случилото се вчера бе леко прекалено“, коментира анализаторът в TD Ameritrade Джей Джей Кинахън. „Когато имаме пазар, който е движен изцяло от новини и данни, то определено ще имаме по-голяма дневна волатилност. Освен това не растем с темпото, с което всичка очакват, че ще го правим, а това поставя Фед в трудна ситуация.“

Същевременно еврото продължава да поевтинява спрямо долара, потъвайки под 1,06 до ново 12-годишно дъно. Растат залозите, че съвсем скоро валутната двойка ще достигне паритет вследствие на стартиралата тази седмица програма за количествени улеснения на Европейската централна банка.

„Не е логично да допускаме, че в дългосрочен план силният долар е негативно нещо“, заявява от своя страна президентът на Tower Bridge Advisors Мари Ог. „Това ще привлича капитал в САЩ. В дългосрочен план ниските цени на петрола и по-скъпият долар са добро нещо.“

„Може да има известно покачване на волатилността. Ето защо трейдърите трябва да бъдат бдителни и да запазят хеджиращите позиции, докато същевременно наблюдават за наличието на възможности за изгодни покупки“, съветва управляващият директор в Charles Schwab Ранди Фредерик.

Данните от деня показват, че броят на ипотеките се понижава успоредно с ръста на лихвите, като спадът от 1,3% е вследствие най-вече на 3-процентното понижение на молбите за рефинансиране, които съставят 60% от всички молби. През последните години този дял бе 80%.

Цените на петрола се възстановиха от загубите, инкасирани във вторник, след като пазарът аплодира новината, че запасите от суровината в САЩ са намалели за първи път от два месеца. Инвеститорите вече са в очакване на седмичния доклад от Администрацията за енергийна информация (EIA), който се очаква да бъде публикуван по-късно днес.

Към момента фючърсите върху суровия петрол поскъпват с 1,08% до 48,79 долара за барел. Контрактите върху златото поевтиняват с 1,20 долара до 1 159 долара за тройунция.

Книжата на Wal-Mart Stores поевтиняват с 0,91% до 81,32 долара, с което веригата супермаркети повежда губещите в състава на Dow Jones. Пазарната капитализация на Intel Corp. расте с 3,75%, с което предвожда печелившите в състава на индекса на сините чипове.

Книжата на SanDisk поскъпват с 5,74% до 84,77 долара за брой. Това се случва, след като Goldman Sachs препоръча за покупка книжата на компанията, посочвайки атрактивната оценка и растящите брутни маржове.

Skyworks Solutions ще замени PetSmart в състава на S&P 500 след края на днешната сесия.

Shake Shack и Krispy Kreme Doughnuts ще публикуват своите междинни отчети също след края на търговията.

Доларът поскъпва спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните щатски облигации, която се използва при определяне на лихвите по ипотеките и други потребителски кредити, кръжи около 2,13%.

* Информацията е актуална към 16:26 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още