IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street отново пое нагоре

Акциите на Apple се повишиха, след като компанията представи своя умен часовник

23:14 | 09.03.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street отново пое нагоре

Американските акции започнаха с повишения седмицата, възстановявайки се от спадовете в петък, след като инвеститорите погледнаха по-позитивно на силния доклад за заетостта от миналата седмица, който първочначално се изтълкува като подкрепящ вдигането на лихвите от Фед, предава CNBC.

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones се повиши с 0,8% до 17 996 пункта, индексът на големите фирми S&P 500 се покачи с 0,4% до 2 079 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq прибави 0,3% до 4 942 пункта.

"Пазарът в петък показа свръхреакция на данните за заетостта, като днес се възстановява", коментира Питър Кардийо, главен пазарен икономист в Rockwell Global Capital.

"Пазарът игорира Гърция. Сигурен съм, че Европа ще намери начин да отпусне нови заеми на страната", каза Питър Буквар, главен пазарен анализатор в The Lindsey Group. Председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум призова Гърция „да престане да губи време“ и да започне сериозни разговори по осъществяването на реформите, които да осигурят нужните нови средства от международните й кредитори.

Акциите на Apple прибавиха 0,4%. Днес в Сан Франциско компанията разкри подробности относно характеристиките и цената на своя умен часовник. Цените на Apple Watch започват от 349 долара, като часовникът ще може да провежда телефонни разговори и ще има 18 часа живот на батерията.

Акциите на Time Warner се повишиха с 1,3% след новината, че Apple ще си партнира с HBO за видео стрийминг услуга

Книжата на General Motors поскъпнаха с 3,1%. Компанията ще изкупи свои акции за 5 млрд. долара и се ангажира да върне в бъдеще на акционерите всяко превишение в кеша над 20 млрд. долара. 

Акциите на McDonald’s се повишиха с 0,6%. Веригата за бързо хранене отчете доста по-голям от очаквания спад в продажбите както в САЩ, така и в глобален план.

Книжата на Alcoa спаднаха с 5,4%. Алуминиевият гигант купува прозиводителя на метали RTI International Metals в сделка с акции на стойност 1,5 млрд. долара.

Акциите на ExxonMobil отстъпиха с 0,6%, въпреки че Goldman Sachs даде препоръка „купува“ за книжата, като изтъкна, че това е единствената петролна компания, която ще генерира положителен свободен паричен поток през 2016 г. и ще раполага с необходимия кеш да продължи с придобиванията.

Доларът остана без промяна спрямо основните валути, а доходността по 10-годишните американски ДЦК се понижи с 0,05 процентни пункта до 2,19%.

Фючърсите върху американския петрол се повишиха с 1% до 50,10 долара за барел, а тези върху златото се покачиха с 0,2% до 1 166 долара за трой унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:04 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
michaelis
преди 9 години
то е вече на рекорди за всички времена просто чакаме да се срути палатката .... нека си изкупуват колкото си искат ... така ше умрат с времето без развитие ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
michaelis
преди 9 години
не са поели на никъде на инвестора им тряя едно демо сметка при OANDA там демото никога не свършва барем да гледат кво става не само да пишат глусти ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още