IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street осмисля разнопосочните данни за икономиката на САЩ*

Икономиката расте с умерено темпо, а данните го доказват, но това са събития, които не движат пазара, коментира анализатор

17:44 | 26.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street осмисля разнопосочните данни за икономиката на САЩ*

Водещите индекси отвъд Океана стартират сесията в четвъртък с минимални отклонения. Инвеститорите осмислят разнопосочните икономически данни и следят движението на цените на петрола, отбелязва CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones се понижава с 0,15% до 18 197,15 пункта. Широкият индекс S&P 500 се смъква с 0,16% до 2 110,38 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite е нагоре едва с 0,10% до 4 972,32 пункта.

Основният индекс на потребителските цени, който изключва по-волатилните цени на хранителните стоки и на горивата и който Федералният резерв на САЩ предпочита да следи, когато анализира движението на инфлацията, се покачи с 0,2% през януари. Въпреки това инфлацията се потопи с 0,7% - с повече от очакваните 0,6 на сто на месечна база. Това е най-сериозният срив от 2008 г. насам, като дефлацията в САЩ вече е налице заради ниските цени на горивата.

Други данни показаха, че през януари поръчките на дълготрайни стоки се повишават с 2,8%, което е повече от прогнозираното, след като през декември показателят се сви с 3,4%.

Първоначалните молби за помощи за безработица през седмицата, приключила на 15 февруари, възлизат на 313 000. Анализаторите очакваха по-малко увеличение до 285 000 от 283 000, отчетени преди седмица.

„Икономиката расте с умерено темпо, а данните го доказват“, коментира главният инвестиционен директор в Cornerstone Wealth Management Алън Скраинка. „Но това са събития, които не движат пазара.“

Акциите на Apple поевтиняват с още 1% до момента до 127,6 долара за брой, след като в сряда книжата на технологичният гигант се сринаха с 2,6%. Това се случи, след като Google представи технология, с която може да насърчи компании и техните служители да използват повече Android смартфони за работни цели.

Книжата на компанията майка на „Victoria's Secret“ - L Brands, поевтиняват с 1,2% до 91, 43 долара, след като компанията реализира тримесечна печалба на една акция от 1,89 долара, което е с 9 цента над очакванията. Приходите от продажби също са над прогнозите на анализаторите, но те останаха разочаровани от оценките на компанията за представянето си през текущите три месеца.

След края на сесията своите междинни финансови резултати ще оповестят Autodesk, Gap, Herbalife, JC Penney, Weight Watchers и Splunk.

Цената на фючърсите върху суровия петрол се понижава с 1,46 долара до 49,53 долара за барел. Контрактите върху златото прибавят 1% към стойността си до 1 212,60 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:42 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още