IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street приветства развръзката за Гърция

Пазарът до голяма степен бе калкулирал сделката, която обаче само отлага изплащането на дълговете

23:20 | 20.02.15 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street приветства развръзката за Гърция

Американските акции се повишиха в петъчната сесия на фона на информацията, че Гърция е успяла да удължи спасителната си програма, предава CNBC.

Спасителната програма се удължава с 4 месеца, като страната ще трябва да продължи да спазва условията за отпускане на финансовата помощ и да представи в понеделник списък с мерките, които трябва да предприеме в замяна.

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones нарасна с 0,9% до 18 140 пункта, индикаторът на големите фирми S&P 500 се повиши с 0,6% до 2 110 пункта, a технологично ориентираният Nasdaq се покачи с 0,6% до 4 956 пункта.

"Изглежда пазарът до голяма степен бе калкулирал новината за Гърция, така че нямаше изненада. Всъщност обаче споразумението само отлага момента на изплащането на дълговете“, смята Ланс Робъртс, генерален партньор в STA Wealth Management.

„Това очевидно е облекчение за пазарите. Видимо е, че парите напускат сигурното убежище на облигациите и се насочват към акциите“, коментира Питър Кардийо, главен икономист в Rockwell Global Capital.

Икономическите новини от деня показаха, че PMI индексът за промишлеността през февруари се е повишил  до 54,3 пункта от 53,9 през януари. Това е най-високото ниво от ноември, но е под средното за 2014 г. от 55,9 пункта. Данните показаха още, че производството е нараснало с най-бързия си темп от 4 месеца.

Фючърсите върху американския петрол се понижиха с 1,6% до 50,34 долара за барел, а тези върху златото спаднаха с 0,6% до 1 201 долара за трой унция.

Доларът поевтиня с 0,1% спрямо еврото до 1,1376 за брой, а доходността по 10-годишните американски ДЦК се повиши с 0,01 процентни пункта до 2,12%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 5 rate down comment 0
многодобре
преди 9 години
...имаха козове и ги използваха...защо да им се сърдим....нашите политици е нужно да се поучат...постоянното кланяне на този или онзи е пагубно....можем да печелим от ЕС и САЩ а не само да им "козируваме"....САЩ са се вкопчили във собственото си оцеляватне и всеки един коментар, от която и да е страна от ЕС,че ще преосмисли позицията си спряма Русия ,я карат да преглътне "куп неща"....да се учат политиците ни и най веча Плевнелиев....забравих,той е безнадежден!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 1
menroom
преди 9 години
GREXIT просто се отлага с 4 месеца
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 16 rate down comment 1
deant
преди 9 години
Всъщност какво празнува Wall Street, след като подробностите не са уговорени? За WS това е поредната манипулация на пазара, за да могат избрани да реализират печалби. Което е всекидневие за WS всъщност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 6
Сините камъни
преди 9 години
Докато егото ни е пред нас, нямаме шанс!За каква ценност говориш, не се разбира!Просто гърците , повтарям се под различни статии, но те знаят, те просто знаят, как се създават парите!Нещо, за което тук до момента никога не се е водила сериона дискусия, най-много стигаме до идеята за тоалетната хартия.Хартията на долара е все пак от памук и се печатат доларите наистина като тоалетна хартия, но все пак дижит парите са в пъти повече.И докато не се започне сериозен разговор, кой, как и защо създава парите, няма излизане от кашата!Европа никога не е вадила от джоба си пари, за да ни помага. Европа ни дава дижит пари, а ние им връщаме кеш пари.И някой в Гърция го е разбрал и си е научил урока.И не трябва да мислим, че те ще се възгордеят, а трябва да разберем, как го направиха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 24 rate down comment 3
driverf1
преди 9 години
Според мен ЕС си продаде ценностната система и то доста евтино за сметка на гърците.....,вие представяте ли си как ще се чувства един грък сега и с какво самочувствие ще говори.....,"че ние (гърците) командваме Европейския Съюз".....,срамота от всякъде.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 7
Сините камъни
преди 9 години
Нали е страхотно?!Казвам Ви, че гърците знаят, какво правят, а сега идеята е ЕЦБ да скрие от останалите, какво всъщност направи Гърция!Как ще го скрие?Ами така, ще си кореспондират с другите членки на ЕЗ чрез пресата и останалите шарани няма да разберат, че Гърция постигна своето!А дали Гърция е поела ангажимента да "мълчи" за тайната и, ще разберем след 4 месеца!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още