IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Леки понижения на Wall Street след вчерашния почивен ден*

Пазарът не се притеснява за гръцките преговори, смята анализатор

17:49 | 17.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските акции поевтиняват в началото на търговията във вторник на фона на продължаващия спор между Атина и Брюксел и сигналите за стабилизация на цените на петрола, пише CNBC.

След като в понеделник Wall Street остана затворен заради честването на Деня на президентите, в първите часове на сесията във вторник индексът на сините чипове Dow Jones се понижава с 0,23% до 17 977,2 пункта.

Широкият индекс S&P 500 се смъква с 0,12% до 2 094,43 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite е надолу с минималните 0,02% до 4 892,78 пункта.

Въпреки несъгласието на Гърция с предложението за удължаване на спасителната програма с 6 месеца анализаторите са на мнение, че индексите се понижават само минимално след рекордите, достигнати в петък.

„Смятам, че основното е, че пазарът не се притеснява за гръцките преговори“, коментира главният пазарен стратег на Voya Investment Management Дъг Кот. „Гърция ще изгуби най-много. В техен интерес е нещата да приключат.“

В сряда Европейската централна банка ще дискутира използваното от гръцките банки извънредно финансиране по линия на Програмата за спешна ликвидна подкрепа. Централните банкери трябва да внесат повече яснота за това дали ще наложат таван на финансирането, което могат да ползват гръцките трезори.

Утре ще бъде публикуван и протоколът от последното заседание на Федералния резерв на САЩ.

Данните от днес показват, че индексите на пазарните цени на жилищата на NAHB сочат, че активността сред строителите се понижава с 2 пункта основно заради суровото време.

Книжата на Microsoft поевтиняват с 1,5% до 43,22 долара, с което софтуерната компания повежда губещите в състава на Dow Jones.

Печелившите повежда Visa с ръст в цената на акциите от 0,7% до 271,40 долара.

Компаниите Agilent, Analog Devices, CF Industries, Devon Energy, Fossil, FirstEnergy и други ще оповестят своите междинни финансови отчети след края на сесията.

Цената на фючърсите върху суровия петрол се понижава с 2% до 51,62 долара за барел. Контрактите върху златото поевтиняват с 1,2% до 1 212,60 долара за тройунция.

Доларът поевтинява спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните щатски облигации кръжи около 2,06%.

* Информацията е актуална към 17:40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още