IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колебливо начало на търговията отвъд Океана*

Пазарът е заложник на несигурността около гръцката криза, коментира анализатор

17:50 | 11.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Колебливо начало на търговията отвъд Океана*

Водещите индекси на Wall Street стартират сесията в сряда в различни посоки. Инвеститорите се фокусираха върху преговорите на Гърция с финансовите министри на еврозоната, отбелязва CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones се понижава с 0,3% до 17 816,42 пункта. Широкият индекс S&P 500 се смъква с 0,15% до 2 065,41 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite е нагоре с 0,15% до 4 794,82 пункта.

Инвеститорите са насочили вниманието си към срещата на финансовите министри на Еврогрупата. Очакванията са, че гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис ще поиска „мостова програма“, за да покрие финансовите нужди на своето правителство, като същевременно се договори нов пакт за дълга.

„Пазарът е заложник на несигурността около гръцката криза“, коментира главният изпълнителен директор на Chaikin Analytics Марк Чайкин.

С малко по-високи лихвени проценти броят на седмичните заявки за ипотеки намалява с 9% на сезонно изгладена база, сочат данните на Асоциацията на ипотечните банкери.

Акциите на Аpple отвориха при цена от 122,77 долара за брой. Във вторник книжата на технологичната компания затвориха при цена от 122,02 долара, с което пазарната капитализация на производителя на смартфони надхвърли 710 млрд. долара. Така Apple попадна в историята на американския фондов пазар. Към момента една акция на Apple струва 123,69 долара.

Книжата на PepsiCo поскъпват с 2,3% до 100,19 долара за брой. Производителят на безалкохолни напитки надхвърли с четири цента очакванията за печалбата на една акция. През четвъртото тримесечие тя възлиза на 1,12 долара. Данните за приходите от продажби също изненадаха приятно. Компанията очаква „предизвикателна и волатилна“ макроикономическа среда през 2015 г.

Time Warner спечели 98 цента на акция – с 5 цента повече в сравнение с прогнозите. Приходите изостанаха от очакванията на експертите основно заради спада в приходите на филмовото студио Warner Brothers. Time Warner увеличава дивидента с 10% до 35 цента на акция. Цената на акциите на дружеството е без промяна.

Капитализацията на Lions Gate расте с 8% след новините, че развлекателната компания е сключила споразумение за продажба на акции с приближени на милиардера Джон Малоун.

След края на сесията своите финансови резултати ще представят Baidu, Tesla Motors, Cisco Systems, MetLife, Applied Materials, TripAdvisor и други.

Цената на фючърсите върху суровия петрол се понижава с 55 цента до 49,57 долара за барел, Контрактите върху златото поскъпват 0,15% до 1 234 долара за тройунция.

Доларът печели спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните щатски облигации, която се използва при определяне на лихвите по ипотеките и други потребителски кредити, кръжи около 1,99%.

* Информацията е актуална към 17:25 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още