IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wal-Mart ще похарчи 270 млн. долара за експанзия в Канада

Веригата ще построи 29 нови суперцентъра и ще разшири дистрибуторската си мрежа

15:43 | 11.02.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Wal-Mart Stores заяви в сряда, че планира да построи 29 нови суперцентъра, включващи супермаркети и магазини за техника и други стоки, и да разшири дистрибуторската си мрежа в Канада, съобщава The Wall Street Journal.

Изявлението дойде един месец след като конкурентът Target Corp обяви плановете си да напусне страната заради лошите финансови резултати.

Търговецът на едро Wal-Mart ще инвестира около 340 млн. канадски долара за мрежата от суперцентpoве и дистрибуция, както и свързани инициативи за онлайн търговия. Очаква се проектът да генерира близо 5 000 работни места в строителството, магазините и дистрибуторските центрове. Също така те ще добавят около 100 000 кв. м. търговска площ.

Новите суперцентрове ще бъдат готови до 31 януари 2016 г., заяви в сряда Walmart.

В началото на януари Target заяви, че ще прекрати дейността си в Канада. С това веригата ще прекрати първия си опит да излезе извън САЩ. Компанията е похарчила над 4 млрд. долара за дейностите си в Канада.

На резултатите попречиха серия от грешки – от лош избор на локации за магазините до лошо ценово формиране. В крайна сметка Target реши да тегли чертата, тъй като загубите не можаха да спрат в продължение на още шест години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още