IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street затвори с ръстове

Акциите се повишиха въпреки в крайна сметка негативните сигнали около Гърция

23:20 | 10.02.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street затвори с ръстове

Американските акции се повишиха във вторник въпреки в крайна сметка негативните сигналите за разрешаване на противопоставянето между Гърция и еврозоната, предава CNBC.

Инвеститорите са в очакване дали утрешната среща на Еврогрупата в Брюксел ще доведе до сделка между Гърция и еврозоната. Гръцкият финансов министър Варуфакис се очаква да представи ново предложение.

Пазарното настроение първоначално бе повдигнато от спекулациите, че ЕК можа да предложи компромис, според който спасителната програма за Гърция, която изтича на 28 февруари, да бъде удължена с шест месеца. По-късно обаче германският финансов министър Волфганг Шойбле отрече спекулациите.

Съотношението печеливши/губещи акции на Нюйоркската борса бе приблизително 9/7. Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones се повиши с 0,8% до 17 869 пункта, индексът на големите фирми S&P 500 се покачи с 1,1% до 2 069 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq нарасна с 1,3% до 4 788 пункта.

Акциите на Coca-Cola поскъпнаха с 2,8%. Компанията отчете 55% спад на тримесечната печалба и предупреди, че 2015 ще бъде още една трудна година, като очаква силен растеж отново през 2016 г.

Книжата на Halliburton се понижиха с 2,1%, след като компанията обяви, че ще съкрати 6-8% от служителите си заради спада в цената на петрола.

Петролът възобнови спада си след като МАЕ предупреди, че натиска върху цената може да не е изчерпан. 

Фючърсите върху американския петрол спаднаха с 2,8 долара до 50,02 долара за барел, а тези върху златото се понижиха с 0,5% до 1 232 долара за трой унция.

Икономическите новини от деня показаха, че оптимизмът на малкия бизнес в САЩ се е понижил с 2,5 пункта до 97,9 през януари. Продажбите на едро през декември са спаднали с 0,4%, а запасите са се увеличили с 0,1%.

Свободните работни места през декември пък са надхвърлили 5 млн. за първи път от януари 2001 г., като леко са надвишили ноемврисйкото си ниво. Темпът на наемане се е повишил до 3,5% от 3,3% през ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
Сините камъни
преди 9 години
Тия да затварят завинаги!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още