IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пети пореден спад за Wall Street

Слабите финансови резултати на банките и решението на Швейцарската национална банка са основните причини за разпродажбите

23:18 | 15.01.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В четвъртък американските индекси удължиха 4-дневната губеща серия и поевтиняваха за пети пореден ден. 

Същевременно цената на петрола се изкачи временно над 50 долара за барел. Това се случва на фона на макроданните от деня, разочароващите резултати на две от най-големите щатски банки и изненадващото решение на Централната банка на Швейцария, предава CNBC.

 

Индексът на сините чипове Dow Jones се понижи с 0,6% до 17 322,54 пункта. Широкият индекс S&P 500 се смъкна с 0,9% до 1 992,70 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite се свлече най-сериозно - с 1,48% до 4 570,82 пункта.

Промишлената активност в региона на Ню Йорк се покачи до 9,95 пункта, оказвайки се над прогнозите. Други данни сочат, че през декември цените на производител намаляват с 0,3% на месечна база.

Данните за броя на молбите за помощи при безработица показват, че през миналата седмица повече американци са подали документи – с 19 000 души над миналата седмица до 316 000.

„Молбите са повече от очакваното, а вероятността за дефлация се увеличава. Дотолкова доколкото пазарът е заинтересован, цената на петрола отново е над 50 долара. Тази новина засенчва малко незадоволителните финансови резултати, дошли от банковия сектор днес“, коментира главният пазарен икономист на Rockwell Global Capital Питър Кардийо.

Акциите на Bank of America сe сринаха с  5,24% до 15,20 долара за брой. Нетната печалба на втората по големина американска банка се сви до 3,05 млрд. долара от 3,44 млрд. долара, спечелени преди година.

Книжата на Citigroup са по-евтини с 3,71% до 47,23 долаза за акция. Резултатите на третата по големина американска банка се разминаха с прогнозите на анализаторите, след като приходите от търговия се свиха с повече от очакваното. Нетната печалба за периода октомври-декември намалява до 350 млн. долара от 2,46 млрд. долара, колкото бе положителният финансов резултат на кредитора година по-рано.

Книжата на Target поскъпнаха с 1,8% до 75,67 долара за брой, след като дискаунтър веригата заяви, че може да преустанови операциите си в Канада.

Цената на фючърсите върху американския петрол се покачи до 51,27 долара за барел, като впоследствие спадна до 46,25 долара. Контрактите върху златото поскъпнаха с 2,5% до 1 264,80 долара за тройунция. Доходността по десетгодишните американски държавни облигации падна с 9 базисни пункта до 1,7667%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 9 rate down comment 1
ABBA
преди 9 години
"Пети пореден спад за Wall Street "....на кого му пука? Ще напечатат още зелена хартия, баламурниците ще я включат в колекциите си и пак тарикатите ще са на печалба, а *** нахранени със светло бъдеще!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
https://***.youtube.com/watch?v=bw5NOVz-zhI
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още