IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на Wells Fargo с ръст от 1,8%

Най-голямата американска банка по пазарна стойност успя да постигне по-силен растеж на кредитирането, който засенчи повишените разходи

16:12 | 14.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тримесечната печалба на Wells Fargo с ръст от 1,8%

Тримесечната нетна печалба на Wells Fargo & Co нарасна с 1,8%, след като банката постигна по-силен растеж на кредитирането, който успя да засенчи повишаването на разходите, пише The Wall Street Journal.

Банката отчeте нетна печалба в размер на 5,71 млрд. долара в сравнение с резултата от 5,61 млрд. долара година по-рано. Печалбата на акция пък, която е показател при плащането на привилегированите дивиденти, се покачи до 1,02 долара от 1 долар година по-рано.

Приходите се увеличиха с 3,8% до 21,44 млрд. долара. Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, очакваха печалба на акция в размер на 1,02 долара и приходи от 21,23 млрд. долара.

Разходите на компанията обаче също отчетоха повишение. Нелихвените разходи се покачиха с 4,7% спрямо година по-рано, за да достигнат 12,65 млрд. долара.

Wells Fargo, ръководена от председателя и главен изпълнителен директор Джон Щумпф, е любимата на фондовия пазар сред големите банки през последните години. От позицията на най-голямата американска банка по пазарна стойност Wells Fargo подпомогна възстановяването на икономиката на САЩ, отбелязвайки 18 поредни тримесечия на растеж на печалбата според данните на FactSet.

Кредитирането остана светлият лъч за Wells Fargo. Общият размер на отпуснатите кредити нарасна с 4,9% спрямо предходната година до 862,55 млрд. долара.

Главният финансов директор Джон Шосбъри също постави акцент върху силните постъпления на банката от отпускането на заеми, като добави, че приходите от такси са останали стабилни.

Според отчета отпуснатите кредити за жилища са достигнали 44 млрд. долара в сравнение с 50 млрд. долара година по-рано и 48 млрд. долара в предходното тримесечие. Ипотечните заеми са били за 1,52 млрд. долара, което е спад с 3,5% спрямо година по-рано.

Четвъртата по активи американска банка е разглеждана от много анализатори като консервативна институция, която не е обсебена от експанзия на дейността си, което я направи успешна в ерата на бума.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още