IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските акции приключиха сесията със спадове

Вероятно спадовете от днешната сесия са повлияни от края на тримесечието, но е възможно корекцията да продължи, според анализатор

23:28 | 30.09.14 г.
Американските акции приключиха сесията със спадове

Със спадове на индексите приключи днешната сесия на борсата в Ню Йорк. Dow Jones изтри 0,17% до 17 043 пункта, воден от акциите на MsDonald’s. S&P 500 се понижи с 0,29% до 1 972 пункта, а Nasdaq отписа също 0,29% до 4 493 пункта.

През септември индексите изтриха съответно 0,3%, 1,6% и 1,9%, но за тримесечието регистрират ръстове от съответно 1,3%, 0,6% и 1,9%, изчислява MarketWatch.

“Това е последният ден на тримесечието и професионалните инвеститори се застраховат, че техните портфейли са в атрактивна форма”, коментира пред CNBC Лорънс Креатура от Federated Investors.

“Настъпи време, в което играчите движат шахматните си фигури. Вярно, че финалната права е на 31 декември, а инвеститорите подготвят портфейлите си за това, което смятат, че следва”, допълва той.

Елиът Спар, пазарен стратег в Stifel, Nicolaus & Co., допълва, че вероятно спадовете от днешната сесия са повлияни от края на тримесечието. Той допълва обаче, че е възможно корекцията да продължи.

Икономическите доклади от днес не оправдаха очакванията, но инвеститорите очакват данните за пазара на труда в САЩ, които ще излязат в петък. “Очакваме по-значима информация. Нямаме усещането, че икономиката е твърде силна или твърде слаба, но очевидно е, че се подобрява”, посочва Ким Форест от Fort Pitt Capital.

Днес докладът на Conference Board показа, че индексът на потребителското доверие в САЩ се е понижил до 86 пункта през септември от 93,4 пункта през август и под очакваното понижение до 92,5 пункта.

Индексът на цените на имотите S&P/Case-Shiller също не оправда очакванията, нараствайки с 6,7% през юли спрямо юли 2013 г., отбелязва CNBC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още