IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изявлението на Фед подкрепи американските акции

Dow Jones подобри вчерашния си рекорд, а S&P 500 отново затвори над 2 хил. пункта

23:17 | 17.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Изявлението на Фед подкрепи американските акции

Американските акции приключват с повишения сесията на Wall Street в сряда, след като Федералният резерв (Фед) не направи промени в паричната си политика на септемврийското си заседание, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average нарасна с 85 пункта в хода на сесията, подобрявайки вчерашния си рекорд. Показателят финишира с ръст от 0,15% и нов рекорд при 17 156,92 пункта. Широкият S&P 500 добави 0,11% към стойността си и затвори при 2 001,12 пункта. Технологичният Nasdaq се повиши с 0,13% до 4 558,74 пункта.

Фед остави непроменена основната си лихва, като потвърди, че тя ще бъде вдигната след „значителен период от време“, след като бъде прекратена програмата за месечни покупки на облигации. Самите покупки бяха намалени с 10 млрд. долара до 15 млрд. долара.

„Малко неща се промениха в позицията на Фед. Централните банкери ще предприемат действия едва когато са убедени, че условията са се подобрили значително“, коментира инвестиционният стратег в Edward Jones Кейт Уорн.

„Нелепо е да се връщаме към това да се притесняваме за всяка дума на Фед. Дългосрочните инвеститори знаят, че лихвите ще бъдат вдигнати, така че нека започнем да се подготвяме за това, вместо да се тревожим дали това ще се случи през май или юли“, посочи глобалният пазарен стратег в JP Morgan Funds Джеймс Лю.

Съединените щати отчетоха дефлация през август за пръв път от близо година и половина насам. Индексът на потребителските цени се понижава с 0,2% през август, след като спадът на цените на енергията надвишава ръста на цените на хранителните продукти и разходите за жилище

Спадът на измерителя е първият от април 2013 г. насам и последва разширението от 0,1% през юли.

На годишна база CPI индексът нараства с 1,7% през август след ръста от 2% през юли. Анализаторите очакваха индексът да остане непроменен през август.

При суровините златните фючърси поевтиняха с 80 цента до 1 235,90 долара за тройунция. Фючърсите на петрола също поевтиняха с 46 цента до 94,42 долара за барел.

Индексът CBOE Volatility Index, измерващ инвеститорската несигурност, намаля с 1,1% до 12,59 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още