IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разходите за фалита на Детройт надхвърлиха 126 млн. долара

Близо 105 млн. долара от сумата са отишли за адвокати, счетоводители, финансови съветници и други експерти

10:14 | 15.09.14 г. 2
Разходите за фалита на Детройт надхвърлиха 126 млн. долара

Разходите за историческия фалит на Детройт достигнаха 126 млн. долара и продължават да се покачват, надхвърляйки цената на спасяването на някои от най-големите американски автомобилни производители вследствие на кризата от 2008 г.

Доклад на външни консултанти е показал, че разходите са се увеличили около четири пъти от декември насам, когато градът оповести, че фалитът му ще струва близо 28 млн. долара. Дълговете само към водещата адвокатска кантора по делото обаче са достигнали 47 млн. долара, предава MarketWatch.

Hай-големият случай на общински фалит в САЩ навлиза в заключителната си фаза, като надеждите са свързани с излизане от кризата до края на годината. Съдебното производство по несъстоятелност е в ход и се очаква да продължи до края на октомври.

Разходите за фалита надхвърлиха тези при някои от корпоративните фалити от последните години – на General Motors Со (110 млн. долара) и на Chrysler (77 млн. долара). Сумата все пак е далеч от цената на изпадането в несъстоятелност на Lehman Brothers Holdings Inc, която надмина 2,2 млрд. долара.

Градът, който има 688 000 жители, вече е платил почти 104,5 млн. долара от сумата за адвокати, счетоводители, финансови съветници и всякакви експерти – от полицейски служители до пенсионни фондове.

През миналата седмица главният посредник по случая започна нов кръг от преговори между адвокатите на града и кредиторите. След като подаде иск за обявяване в несъстоятелност, Детройт спря да плаща някои от дълговете си, включително плащанията към пенсионните фондове, освобождавайки средства за разплащане с адвокатите и консултантите. Градът имаше паричен баланс в размер на 156,8 млн. долара към края на тримесечието, което приключи на 30 юни.

През юли Детройт направи важна крачка по пътя към излизане от фалита. Повече от 30 000 общински служители и пенсионери гласуваха с голямо мнозинство за приемането на законопроект, чрез който се съгласиха да получават по-ниски доходи след пенсиониране. Очакваше се резултатът да доведе до това през следващите месеци Детройт да остави фалита зад гърба си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
не бе там няма проблеми .. :)) а тука за една въшлива Гърция опищаха орталъка, че щяла да фалира, кво ше прайм ми да фалират гърчолята кой ги е карал да си купуват пушки за 300 млрд. да се надуват на Турците ... А "Римската империя" горката тя е пътник ... за добро или зло пък да видим ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 0
Jorkata
преди 9 години
Каквото и да направят - няма да се спасят. Калифорния е следваща на опашката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още