IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street удържа устрема

Най-силни повишения отбелязаха акциите на авиокомпаниите и биотехнологичните компании

23:31 | 13.08.14 г. 1
Wall Street удържа устрема

С ръстове на индексите приключи сесията на Wall Street, като най-силни повишения отбелязаха акциите на авиокомпаниите и биотехнологичните компании, съобщава CNBC.

В края на сесията Dow Jones се повиши с 0,55% до 16 652 пункта, воден от акциите на Intel, UnitedHealth Group, Merck и Microsoft, които поскъпнаха със съответно 2,9%, 1,6%, 1,44% и 1,3%.

S&P 500 добави 0,69% до 1 947 пункта – двуседмичен връх за индекса, а Nasdaq нарасна с 1,02% до 4 434 пункта благодарение на поскъпването на акциите на фармацевтичните компании.

“Има известно усещане, че събитията в чужбина започват да се поохлаждат, но и данните за продажбите на дребно подсказват, че Федералният резерв няма да действа агресивно що се отнася до повишаването на лихвите”, коментира пред Bloomberg Брус Битълс от RW Baird & Co.

Статистиката на американското търговско министерство сочи, че през юли продажбите на дребно почти не са регистрирали промяна заради забавеното търсене на автомобили и по-слабия растеж на доходите.

Заради добрите данни за американската икономика – БВП се разшири с 4 на сто на годишна база през второто тримесечие, а работодателите разкриха над 200 хил. нови работни места през юли, инвеститорите се опасяват, че Фед ще бъде принуден да повиши лихвените нива по-бързо от очакваното.

Същевременно на стоковата борса в Ню Йорк фючърсите на златото поскъпнаха за втори ден след обявяването на неутралните данни за продажбите на дребно в САЩ и заради събитията в Украйна и Ирак.

Фючърсите на благородния метал със срок на доставка през месец декември поскъпнаха с 3,9 долара, или 0,3%, до 1 314,5 долара за тройунция.

Петролът също се възстанови, след като американската Администрация за енергийна информация занижи прогнозата си за потреблението на черно злато в глобален мащаб през тази и следващата година, съобщава MarketWatch.

Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка месец септември приключиха сесията на стоковата борса в Ню Йорк с ръст от 22 цента, или 0,2%, до 97,59 долара за барел. В Лондон септемврийските контракти на сорта брент поскъпнаха с 1,26 долара, или 1,2%, до 104,28 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 2
Stoqn_Trakiev
преди 9 години
Е явно слад като набъркаха няколко войни по света САЩ започнаха да дърпат нагоре отново. http://iconomicabg.blogspot.com
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още