IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Минимални отклонения за индексите на Wаll Street*

Тримесечните отчети продължават да са във фокуса на инвеститорите

17:22 | 23.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Водещите индекси на Wall Street записват минимални отклонения на старта на търговската сесия в сряда. Геополитическото напрежение и тримесечните отчети продължават да са в полезрението на инвеститорите, отбелязва CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,18% до 17 082,29 пункта. Широкият S&P 500 напредва с 0,02% до 1 983,98 пункта. Технологичният Nasdaq Composite бележи ръст от 0,21% до 4 465,52 пункта.

Броят на подадените молби за рефинансиране на ипотечни кредити се покачи с 4%, разкриват последните данни на Асоциацията на ипотечните банкери на САЩ. Въпреки това заявленията за отпускане на кредит с цел покупка на жилище са с 15% по-малко спрямо година по-рано.

Акциите на Apple поскъпват с 1,78% до 96,4 долара за брой. Технологичният гигант изненада приятно с финансовите си резултати.

В началото на търговията книжата на Microsoft Corp. са на практика без изменение. Те поскъпват с минималните 0,03% до 44,85 долара. Софтуерният гигант оповести по-добри от прогнозните приходи от продажби, но и по-ниска печалба на една акция.

Производителят на безалкохолни напитки PepsiCo също отчете по-високи приходи. Акциите на компанията поскъпват с 4,04% до 92,78 долара за брой.

Капитализацията на Boeing се свива с 2,64% до 126,31 долара за акция. Производителят на самолети също публикува своите междинни резултати, с които повиши и прогнозата за годишното си финансово представяне.

Днес своите междинни отчети ще публикуват AT&T, Facebook, Qualcomm, Cheesecake Factory, TripAdvisor и редица други.

Утре очакваме представянето на Caterpillar, General Motors, Ford, Amazon.com, Visa, Starbucks, Nasdaq Group, Baidu и Dunkin Brands.

* Информацията е актуална към 17:15 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още