IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските фермери очакват рекордни реколти от царевица и соя

Благоприятните климатични условия в последните седмици носят надежда за земеделците в САЩ

12:05 | 12.07.14 г. 1
Американските фермери очакват рекордни реколти от царевица и соя

Благоприятните климатични условия в последните седмици ще помогнат на фермерите в САЩ да отгледат рекордна реколта от царевица и соя, прогнозира онлайн изданието Des Moines Register.

Към момента, седмици преди прибирането на реколтата, американското министерство на земеделието оценява, че 75% от насажденията от царевица и 72% от соята са в отлично или много добро състояние. В "земеделския" щат Айова 76% от царевицата и 73% от соята са в отлично или много добро състояние.

На базата на добрите климатични условия през юни от министерството увеличава и очакванията си за реколтата през тази година. Тези прогнози обаче водят до намаляване на цените на пода на Чикагската стокова борса.

Цените за царевицата с незабавна доставка намаляват с 0,025 долара до 3,98 долара за бушел. Соята се продава за 12,95 долара за бушел, което е понижение от малко над 0,34 долара.

Припомняме, че доклад на ЕС, публикуван преди дни, сочи отлична зърнена реколта в Европа за втора поредна година благодарение на меката зима. Прогнозите са за добив на около 303 млн. тона пшеница през тази година и може да бъде очакван ръст на износа на зърнените продукти. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:52 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
lyusien
преди 10 години
Ако не се случи нещо извънредно американците ще добият рекордна зърнена реколта Може би най голямата през последните 25 години И причината е не само доброто време през юни а огромните количества сняг и влага в Средния Запад Цените ще паднат но не много може би 20 % Светът се нуждае от огромни количества храни а това което е по-вече ще бъде преработено за етанол - гориво за автомобилите Много добра реколта ни очаква и в България Много
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още