IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започна сесията разнопосочно

След една турбулентна седмица очакваме борсите да се стабилизират, каза пазарен стратег

17:54 | 11.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street започна сесията разнопосочно

Фондовите борси в САЩ стартираха в петък сесията без ясна посока. След спадовете в четвъртък поради опасения за възраждане на дълговата криза в еврозоната, ситуацията се поуспокои, казват борсови участници, цитирани от Bloomberg. Основните индекси все още са близо до своите исторически върхове.

Индексът на сините чипове Dow Jones отчита спад от 0,2% до 16 877 пункта. По-широкият индекс S&P 500 също спада с 0,2% до 1961 пункта, а индексът на технологичните компании Nasdaq 100 е с ръст от 0,2% до 4404 пункта.

„След една турбулентна седмица очакваме борсите да се стабилизират“, заяви пазарният стратег Майкъл Хюсън от CMC Markets UK.

С 5,3 на сто се повишават акциите на Lorillard. Третият по големина производител на цигари в САЩ се намира в преговори за сливане с втория по големина - Reynolds. Reynolds, който е производител на марката Camel, предлага премия от 20% над последната цена на акциите на Lorillard, с което сливането би имало обем от около 27 млрд. долара. 

С голямо нетърпение се очакваха данните на Wells Fargo, която представи като първа банка финансовите си резултати. През следващата седмица това ще направят и JP Morgan, Bank of America, Citi и Goldman Sachs.

Финансовият резултат обаче не впечатли инвеститорите. Наистина ипотечният кредитор отчита ръст на печалбата от 3% до 5,4 млрд. долара. Това обаче се дължи преди всичко на политиката на икономии, който банката води от известно време насам. Приходите обаче спадат. Курсът на акциите e надолу с 1%.  

Акциите на Gap губят около 1% след неочакван спад на приходите за юни. 

Пазарната капитализация на Apple остава почти непроменена, въпреки че в Китай се появи критика срещу поддоставчик, който е използвал детски труд във фабриката си. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още