IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсите в САЩ не обърнаха внимание на лошите данни за БВП

Сред големите печеливши е Google, който представи новия си софтуер Android TV

23:09 | 25.06.14 г. 7
Борсите в САЩ не обърнаха внимание на лошите данни за БВП

Борсите в САЩ завършиха на зелена територия въпреки негативните данни за брутния вътрешен продукт на САЩ. 

По-рано в сряда статистиката показа свиване на икономиката на САЩ с 2,9% за първото тримесечие на годината. Очакванията бяха за спад на брутния вътрешен продукт, но в рамките на 1,8 на сто. Очакванията на инвеститорите обаче са през втората половина на годината да има повишение на показателя. 

В същото време данните за покупките на дълготрайни активи показаха ръст от 0,7% за май спрямо 1,1% понижение през април, пише Bloomberg. Статистиката на търговското министерство на САЩ окуражи търговията и S&P 500 и Dow Jones успяха да превъзмогнат двете поредни сесии със спад. 

Сред големите печеливши днес е Google, който представи нови продукти. Един от тях е софтуерът за „смарт телевизори” – Android TV. Всички предварителни прогнози сочеха, че Google смята да представи сет бокс по подобие на конкурентите на Apple или Amazon, но компанията показа софтуер за телевизори и други устройства.

Дизайнерите на Android се постараха да разработят приложение, подобно на тези, ползвани от клиентите на компанията за мобилни телефони и таблети. Засега обаче все още са нужни определен набор от чипсетове, пише Techcrunch. Чрез Android TV потребителите ще могат да гледат филми и телевизионни програми, контролирайки ги чрез мобилните телефони или таблета си. С платформата ще може да се играят и игри. 

Google показа и Android Auto - софтуер, който позволява управлението на различни системи в колата с помощта на гласови команди. 

Презентацията в Сан Франциско стана причина за поскъпването на акциите на компанията с 2,6% до цена от 579,19 долара за брой.

Доброто представяне и на няколко медийни компании доведе до ръст на Nasdaq в рамките на 0,68% до ниво от 4 379,76 пункта.

Акциите на CBS Corporation скочиха с 6,5 на сто до цена от 62,70 долара за брой. Компанията получи подкрепа от Върховния съд в САЩ, който отсъди, че компанията Aereo нарушава правата на разпространителите на телевизионен сигнал чрез използването на антени, за да излъчва съдържанието на обществения ефир, пише CNN. Aereo използва хиляди малки антени, за да улавя излъчването на телевизионни програми, а след това конвертира информацията в онлайн видео стрийминг, предаван на потребителите в 11 града в САЩ.

Акциите на Disney, която притежава медийната компания ABC, също поскъпнаха след разпространението на новината. Търговията се извършваше при цена от 84 долара за брой, или увеличение от 1,6 на сто.

С 5% поскъпнаха акциите на Monsanto. Компанията обяви, че планира обратно изкупуване на акции на стойност 10 млрд. долара и обяви по-добри от очакваното резултати за тримесечието. Ценните книжа на Monsanto се търгуваха за 127 долара за брой.

На зелена територия завършиха и другите основни индекси на Wall Street. S&P 500 завърши с повишение от 0,49% до ниво от 1 959,53 пункта. Стойността на Dow Jones се повиши с 0,29% до 16 867,51 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 10 години
Е, после... после ще видим! Не е всеки ден Великден! Мъжко дупе веднъж се шиба... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
Людени
преди 10 години
.... и после стана както в известния анкдот : Др. Хрусчов завърши 2-ри, а президента Никсън - предпоследен !!Муухахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 10 години
И ква стана тя? Докато чакаме руснаците да глътнат вода, янките се удавиха! хахаха! Русия с 0.2% растеж, а САЩ на минус с 3%! И това след наливането на над $200 млрд. от началото на годината! А без тях...???!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
michaelis
преди 10 години
и пак коментара на половината го няма да ви *** *** лелина и смотаната страница да ви *** !!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 1
michaelis
преди 10 години
те тея изедници само гледат да слагат, там където са накацали много *** на клона и газ срещу тях, няма данни манни глупости
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 1
Internet
преди 10 години
борсата заваси само от печатарката на пари
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 1
Jorkata
преди 10 години
Тя борсата вече хептен няма никаква връзка с реалността...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още