IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без изменения за индексите на Wall Street в началото на сесията*

Цените на фючърсите върху петрола и златото бележат минимални отклонения

17:16 | 13.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Без изменения за индексите на Wall Street в началото на сесията*

Водещите индекси на Wall Street са почти без изменения в началото на петъчната сесия. Цените на производител в САЩ неочаквано спаднаха през май. Нарастват и опасенията, че конфликтът в Ирак ще се отрази негативно на предлагането на петрол в световен мащаб, пише CNBC.

Dow Jones Industrial Average се покачва минимално с 0,03% до 16 739,33 пункта. Широкият индекс S&P 500 е нагоре с 0,09 на сто до 1 931,79 пункта. Технологичният борсов индикатор Nasdaq Composite напредва само с 0,22% до 4 307,21 пункта.

През май индексът на производствените цени в САЩ се смъкна с 0,2%, отстъпвайки рязко от априлското покачване от 0,6%, разкриха данните на щатското Министерство на труда. Тогава прирастът на производствените цени бе най-големият за последната година и половина.

Акциите на OpenTable поскъпват с 46,95% до 103,50 долара, след като Priceline Group съобщи, че ще придобие компанията, предлагаща онлайн услуги за резервации в ресторанти за 2,6 млрд. долара.

Книжата на Intel поскъпват с 6,34% до 29,73 долара, след като производителят на полупроводници повиши прогнозата си за финансовите резултати през второто тримесечие. Intel Corporation вече очаква приходите за второто тримесечие да възлязат на 13,7 млрд. долара, плюс или минус 300 млн. долара.

Американският онлайн концерн Google планира да пусне нова услуга в сферата на здравеопазването, която ще събира данни за здравните показатели на потребители, които използват различни фитнес аксесоари, умни гривни и приложения. Търсачката смъква капитализацията си с 0,30 на сто.

Цената на суровия петрол продължава възхода си в петък след ескалацията на конфликта в Ирак – вторият по големина производител на „черното злато" в света. Трейдърите продължават да се притесняват, че ислямистките екстремисти биха могли да засегнат доставките от северната част на страната.

Юлските фючърси върху суровия петрол поскъпват с 0,1 на сто до 106,65 долара за барел. Анализаторите очакват цените на петрола да продължат да се покачват през следващата седмица, ако ситуацията в Ирак се влоши допълнително. На този етап обаче интервенция на Западните сили, начело със САЩ, в Близкия изток е малко вероятна.

Контрактите върху златото поевтиняват с 60 цента до 1 273,40 долара за тройунция.

Доларът печели позиции, както и доходността по 10-годишните щатски облигации, която към момента е 2,628%. По-рано днес британският паунд се приближи до 5-годишен връх спрямо долара, тъй като пазарните участници останаха изненадани от изявлението на гуверньора на Английската централна банка Марк Карни. Според него лихвите могат да бъдат повишени по-рано от очакванията на инвеститорите.

Същевременно днес търговията в Азия бе колеблива, но под влиянието на данните от Китай и Япония.

* Информацията е актуална към 16:55 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още