IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street търси посока

Въпреки новите върхове за индексите пазарът донякъде си остава в период на консолидация, коментира анализатор

23:14 | 02.06.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street търси посока

Американските акции се оттласнаха от дъната за сесията при ниски обороти, след като ISM ревизира първоначалните си данни за забавяне на производствената активност до ускоряване заради грешка при сезонното изглаждане, предава CNBC. 

"В крайна сметка данните показват добър подем през пролетта, но като че ли се връщаме към тренда отпреди зимата, а не ставаме свидетели на засилване на растежа“, коментира Питър Буквар, главен пазарен анализатор на Lindsey Group.

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones се покачи с 0,2% до 16 745 пункта, индексът на големите фирми S&P 500 прибави 0,1% до 1 925 пункта, докато технологично ориентираният Nasdaq отстъпи с 0,1% до 4 060 пункта.

„Въпреки новите върхове за индексите пазарът си остава донякъде в период на консолидация и търси своята посока“, смята Кейт Блис, старши вицепрезидент на Cuttone & Co. „Ще бъде трудно обаче той да поеме надолу, освен ако не излязат изключително лоши данни“

Други икономически данни от деня показаха, че разходите за строителство са се покачилил с 0,2% през април до най-виското си ниво от близо пет години, но не оправдаха очакванията за растеж от 0,6%.

Акциите на Аpple отстъпиха с 0,7%, след като компанията разкри новата мобилна операционна система iOS 8, както и нов софтуер за компютрите Mac, наречен Yosemite. 

Книжата на Google се понижиха с 1,3%, след като компанията обяви планове да инвестира над 1 млрд. долара в сателити за достъп до интернет. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
michaelis
преди 10 години
квадрат, ората мислят, че са нещата са се поуспокоили и няма да има повече кабадан и странна психология, когато нещо е скъпо ората го купуват, защото имало стойност и ше се вдигнело още ... ше се вдигне да ама ай да не казвам кво ... :))P.S. *** нещастната страница, винаги коментарите ги реже половината, инвестора да хванете да платите на някой да го напрай ли ко ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
michaelis
преди 10 години
народо не веруе докат не стане пак кат 2008 и после ама що така, како стана всички губели и затварят позиции, a тек точно тагай треа да се купува, те глупаците са купуват върховете там и не им се верва, че ше падне, наистина не моа разбера народа, също като със златото, щяло да хои на 800 на 500 стин глупости на
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
Vladi666
преди 10 години
Посоката е една....всичко я знаят...малцина я признават...надолуу
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
michaelis
преди 10 години
няма кво да я търси посоката е ясна, отлитаме на юг и толкоз и то съвсем на юг .... :))) колкото и да го мъчат и да се праат на улави ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още