IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

S&P 500 остана на косъм от нов рекорд на стойността

Активната търговия на акции на компании за търговия на дребно доведе до нови ръстове на Wall Street

23:08 | 22.05.14 г. 1
S&P 500 остана на косъм от нов рекорд на стойността

На зелена територия завършиха основните индекси на Wall Street в днешната търговска сесия. S&P 500 остана само на няколко пункта под рекордно високата стойност, записана през миналата седмица (1 897 пункта). Индексът записа увеличение на стойността си от 0,25% до ниво от 1 892,49 пункта

Оживлението се разпростря и към останалите индекси на Wall Street - Nasdaq записа повишение от малко под 0,6% до стойност от 4 154,34 пункта. Макар и с ръст от едва 0,06% Dow Jones все пак запази тенденцията от сряда, когато увеличението беше от над 160 пункта. Днес индексът приключи на ниво от 16 543,08 пункта.

Икономически данни са в основата на силните ръстове, записани от водещите индекси на фондовите борси в САЩ, отбелязва Bloomberg. Индексът на Markit Economics за промишлеността в САЩ се повишава до 56,2 пункта през май спрямо 55,4 пункта през април. Стойност на индекса над нивото от 50 пункта е доказателство за експанзия на сектора.

Междувременно статистиката показа и стабилизиране на производствения сектор на Китай през май.

Тласък на търговията дадоха и данните за ръст на продажбите на съществуващи жилища в САЩ през април. Статистиката отчита първи ръст на продажбите за тази година, макар и само на месечна база. На годишна база обаче продажбите са с 6,8% по-малко. 

Силен ръст на акциите на търговци на дребно също оказаха позитивно влияние върху представянето на водещите борси в САЩ. Сред големите печелившие е Dollar Tree, чиито акции поскъпнаха с почти 7% до цена от 53,20 долара за брой. Компанията съобщи за ръст на печалбата от 3,6% в своя финансов отчет за първото тримесечие на 2014 година.

Акциите на Best Buy се повишиха с почти 2% до цена от 25,80 долара за брой. Причината за поскъпването отново е финансовият отчет за първото тримесечие, който показа по-висока печалба от пазарните очаквания.

Протестите на служителите в McDonald`s оказаха незначително влияние върху цената на акциите на компанията. Търговията се извършваше при цена от 102,46 долара за брой или 0,1%. Компанията попадна в полезрението на инвеститорите след като служители протестираха срещу ниското заплащане пред сградата в Оук Бурк, Илиноис, където се провеждаше годишната среща на акционерите в компанията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
michaelis
преди 10 години
сега едно последно на горе и после, мдам в канала ... под 1800 и инвестора, ще пише, "свлачище" на борсата "сринал" се индекса, а пък той ще е паднал с има няма 100-150 пункта ... е ще дойде време и с около 500 да слезне, че много балоняса а цената въобще не му е такава, каквато е в момента .. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още