IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street отвориха със спад*

Корпоративни резултати диктуват инвеститорските настроения в началото на сесията

17:31 | 20.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

С понижения за водещите индекси в САЩ започва сесията във вторник, след като в предишните два дни борсовите измерители се движеха нагоре. Със своите финансови резултати компаниите за търговия на дребно, измежду които Home Depot и Staples, разочароваха инвеститорите, пише CNBC.

Dow Jones Industrial Average отстъпва с 0,41% до 16 444,37 пункта. Широкият S&P 500 е надолу с 0,36 на сто до 1 878,41 пункта. Технологичният Nasdaq Composite изтрива 0,52% до 4 104,49 пункта.

“Това се случва заради финансовите резултати и Caterpillar, който натежава сериозно на Dow. Home Depot е нагоре днес, но беше изненада, че компанията не успя да оправдае очакванията за приходите“, коментира за CNBC главният пазарен анализатор в Rockwell Global Capital Питър Кардильо.

До момента акциите на Home Depot поскъпват с 1,71% до 77,81 долара. Компанията влоши представянето си през тримесечието заради пролетните намаления, които не оправдаха очакванията на мениджмънта заради суровата зима в голяма част от САЩ.

Staples прогнозира спад в продажбите за текущото тримесечие на фона на конкуренцията с онлайн търговците, търговците на едро и аптеките. Така до момента цената на акциите на търговеца на офис оборудване губят почти 10% от стойността си.

Dick's Sporting Goods предостави финансови прогнози за текущите три месеца, които се оказаха далеч под средните изчисления на анализаторите. Компанията понижи целта за годишната печалба и прогнозите за продажбите в разработените магазини. Капитализацията на дружеството спада с близо 16% до 44,75 долара за брой.

Поевтиняването на книжата на Caterpillar с 1,76% до 103,53 долара натежава на Dow Jones. Компанията повежда губещите, които са 23 от общо 30-те компонента на индекса. Производителят на строително и минно оборудване съобщи, че общите продажби на машини за трите месеца до края на април са се понижили с 13%.

Доларът поскъпва спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните щатски ДЦК се смъква с един базисен пункт до 2,53% преди изявленията на представителите на Федералния резерв на САЩ Чарлз Плосър и Уилям Дъдли.

Фючърсите върху суровия петрол с доставка през юли поевтиняват с 23 цента до 101,88 долара за барел.

Контрактите върху златото губят 0,4% от стойността си до 1 288,79 долара за тройунция. Златото поевтинява на фона на данните от Световния съвет по златото. Те разкриха, че през първото тримесечие на 2014 г. търсенето на жълтия метал в качеството му на инвестиция се е понижило минимално.

* Информацията е актуална към 17:25 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:52 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още