IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските акции приключиха сесията с ръстове

Най-добре се представиха акциите на интернет компаниите

23:25 | 19.05.14 г.
Американските акции приключиха сесията с ръстове

Американските акции приключиха сесията с ръстове, след като акциите на интернет компаниите и малките акции разшириха ралито, съобщава Bloomberg. В края на сесията Dow Jones се понижи с 0,13% до 16 512 пункта, S&P 500 добави 0,38% до 1 885 пункта, а Nasdaq се разшири с 0,87% до 4 126 пункта.

Седем от десетте индустриални групи в състава на S&P 500 приключиха сесията с ръстове. Най-сериозно повишение отбелязаха технологичните акции – 0,8%, като Facebook Inc. и Yahoo Inc., чиито акции изгубиха по над 8 на сто от началото на годината, в днешната сесия повишиха пазарните си оценки с по над 1,5%. Акциите на Google Inc. добавиха 1,7%.

Акциите на Pandora Media Inc., TripAdvisor Inc. и Netflix Inc. скочиха с по над 4,3%. Пазарната оценка на Pfizer Inc. се повиши с 1,1%, след като AstraZeneca Plc отхвърли новата оферта на американския фармацевтичен гигант в размер на 117 млрд. долара.

Акциите на AT&T Inc. поевтиняха с 1,7 на сто, след като компанията обяви, че купува DirecTV за 48,5 млрд. долара.

“Станахме свидетели на голяма волатилност, но не и на точна посока на пазара през последните няколко месеца и това явно се превръща в норма”, коментира пред информационната агенция Джо Бел, анализатор от Investment Research Inc.

“Започнахме годината с нервни пазари, достигнахме и нови върхове, но пазарите продължават да са нервни4, допълва Куинси Кросби, пазарен стратег от Prudential Financial Inc.

“Приближаваме се към края на количествените улеснения, затова пазарът става все по-нормален. Оценките също се стабилизират, а фонд мениджърите обмислят дали да не си изтеглят печалбите преди лятото, преди да е станало рисковано”, допълва той.

Междувременно на стоковата борса в Ню Йорк цената на фючърсите на петрола разшири повишенията заради напрежението в Украйна и размириците в Либия. Събитията подхраниха опасенията за потенциални нарушения на глобалните доставки, съобщава MarketWatch.

Фючърсите на петрола със срок на доставка месец юни поскъпнаха с 59 цента (0,6%) до 102,61 долара за барел. По-рано контрактите преминаха нивото от 103 долара за барел.

През миналата седмица петролът поскъпна с 2%, като намери подкрепа в по-добрите данни за американската икономика, както и в началото на активния за шофьорите сезон.

Въоръжена щурмува парламента в Либия вчера, припомня изданието. Либийски военен по-късно съобщи, че разпуска парламента, който се предвижда да бъде заменен от 60-членна група.

Цените на златото също нараснаха в днешната сесия заради слабостта на долара, но не успяха да преминат границата от 1 300 долара за тройунция. В края на сесията фючърсите на златото със срок на доставка месец юни поскъпнаха с 40 цента до 1 293,9 долара за тройунция, след като докоснаха ниво от 1 305,7 долара в електронната търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още