IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колебливо начало на сесията на Wall Street*

Инвеститорите изчакват, за да видят какво ще се случи с малките акции и се опасяват как разпродажбите ще се отразят на пазара, според анализатор

18:20 | 19.05.14 г.
Колебливо начало на сесията на Wall Street*

Колебливо се води сесията на Wall Street в първия ден от седмицата. Час и половина след началото на търговията Dow Jones изтрива 0,06% до 16 481 пункта, S&P 500 добавя 0,11% до 1 880 пункта, а Nasdaq записва ръст от 0,6% до 4 115 пункта.

Акциите на AT&T изгубиха 2%, след като стана ясно, че компанията придобива платения телевизионен оператор DirecTV за 48,5 млрд. долара.

Същевременно акциите на DirecTV губят малко над 2 на сто в началото на сесията.

Пазарната оценка на Pfizer Inc. нараства с 1,6%, след като американският фармацевтичен гигант повиши офертата си за AstraZeneca до 117 млрд. долара. Британската фармацевтична компания обаче отхвърли и тази оферта.

“Инвеститорите изчакват, за да видят какво ще се случи с малките акции и се опасяват как разпродажбите ще се отразят на пазара. Все пак акциите на големите компании се представят изненадващо устойчиво”, коментира пред Bloomberg.

Индексът Russell 2000, който отразява представянето на по-малките акции в САЩ, изгуби 0,4% през следващата седмица и е с 8,5% под рекорда, който достигна през март.

“Свидетели сме на голяма волатилност и липса на каквато и да било посока през последните няколко месеца. Не смятам, че пазарът е стигнал до ключов връх. Това се характеризира със силен оптимизъм и еуфория, нещо, което не смятам, че виждаме в случая”, допълва Джо Бел, анализатор от Investment Research Inc.

Миналата седмица председателят на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън предупреди, че американската икономика има да измине дълъг път преди да се възстанови напълно от кризата. По думите и водеща роля в процеса по възстановяването ще има дребният бизнес.

На 21 май американската централна банка ще публикува протокола от последното заседание на комитета по паричната политика. Според централните банкери икономиката на САЩ показва признаци за ускоряване на растежа. Подобрява се и пазарът на труда.

* Актуално към 18 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:21 | 19.05.14 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още