IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Campbell Soup понижи прогнозата за годишните си продажби

Компанията не е доволна от представянето си в САЩ през третото тримесечие

18:12 | 19.05.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Campbell Soup понижи прогнозата за продажбите си за фискалната година, след като резултатите ѝ в САЩ за третото тримесечие не се оказаха достатъчно добри, съобщава Wall Street Journal.

Главният изпълнителен директор на компанията Денис Морисън заяви, че е „разочарована“, че усилията на фирмата не са довели до по-силни продажби в Америка, а резултатите са били под очакванията.

"Въпреки по-честите промоционални дейности в третото тримесечие не реализирахме очаквания растеж“, коментира Морисън. Тя разкри, че бульоните Swanson се представят добре на пазара, а това се дължи на добрата им маркетингова кампания.

В момента компанията очаква продажбите от продължаващите дейности да нараснат с около 3% през фискалната 2014 г. Предварителните прогнози обаче сочиха ръст от 4-5%.

През фискалното тримесечие, което приключи на 27-и април, Campbell спечели 184 млн. долара, което е повече от миналогодишните 181 млн. долара за същия период.

Компанията успя да увеличи приходите си благодарение на бизнеса със супи и обикновени ястия. Последният сегмент отбеляза ръст от 7% в продажбите, докато продажбите на супи са приблизително същите като тези година по-рано.
В международен план продажбите на обикновени ястия и напитки спаднаха със 17 на сто заради негативните валутните промени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още