IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещите индекси на Wall Street стартират петъчната сесия с понижения*

Пазарът се намира в средата на консолидационна фаза, но въпросът е дали тя е временна или предстои по-сериозен спад в цените на акциите, посочва анализатор

17:18 | 09.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Водещите индекси на Wall Street стартират петъчната сесия с понижения*

С понижения за водещите индекси на Wall Street започва последната сесия за седмицата. На старта индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се смъква с 0,25% до 16 509,30 пункта. S&P 500 е надолу с 0,44% до 1 867,35 пункта. Технологичният Nasdaq Composite губи 0,36% от стойността си до 4 037,04 пункта.

Широкият индекс на малките американски компании Russell 2000 навлиза в корекция, след като производителят на чипове Nvidia оповести финансови резултати, които разочароваха. Така компанията се присъединява към останалите в технологичния сектор, чиито книжа поевтиняват през последните седмици, пише CNBC.

Само няколко пункта делят широкия индикатор Russell 2000 от 10-процентен спад (определението за корекция) от върха от 1 212,82 пункта, отчетен на 3 март. До момента бенчмаркът се понижава с 0,28% до 1 094,62 пункта.

"Russell 2000 е надолу и продължава да страда“, споделя пред CNBC главният инвестиционен стратег в Janney Montgomery Scott Марк Лушчини. “Изглежда, че пазарът се намира в средата на консолидационна фаза. Индексите на големите компании изглежда са в корекция – не толкова ценова, отколкото времева. Въпросът тогава е – дали това е временно или навлизаме във фаза, в която можем да видим по-остър спад в цените на акциите.“

Прогнозата на Nvidia за приходите през текущото тримесечие се хареса на анализаторите, но притесни инвеститорите заради ограниченото търсене на персонални компютри. Акциите на производителя на чипове поевтиняват с 3,46% до 17,86 долара.

Книжата на Apple също губят от стойността си, след като вестник Financial Times и други издания съобщиха, че технологичният гигант е близо до закупуването на Beats за 3,2 млрд. долара. Акциите на Apple поевтиняват с 0,83% до 583,13 пункта.

Ralph Lauren губи 5,56% от капитализацията си до момента. Производителят на облекла оповести финансови резултати, които се оказаха над очакванията на пазара, но предупреди, че оперативният марж може да се свие заради планираното увеличение на разходите за разширяването на търговската мрежа.

Доларът поскъпва спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Нагоре са и цените на петрола и златото. Доходността по 10-годишните американски облигации е 2,62%.

* Информацията е актуална към 17:05 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още