IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстове за индексите на Wall Street след данните за пазара на труда*

Инвеститорите приеха с оптимизъм и новините за нарасналия почти двойно търговския баланс на Китай през април

17:15 | 08.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Ръстове за индексите на Wall Street след данните за пазара на труда*

С повишения за основните индекси отвъд Океана стартира търговската сесия в четвъртък. Инвеститорите приеха с оптимизъм данните за търговския баланс на Китай и за трудовия пазар в САЩ, пише CNBC.

Dow Jones Industrial Average се повишава с 0,32 на сто до 16 570,88 пункта. Широкият индекс S&P 500 е нагоре с 0,32% до 1 884,24 пункта. Технологичният Nasdaq Composite се покачва с 0,31% до 4 080,13 пункта.

Подадените през миналата седмица първоначални молби за помощи при безработица в САЩ се понижиха повече от очакваното, показаха седмичните данни на Министерството на труда. В седмицата, приключваща на 3 май, броят на американските граждани, подали за пръв път заявление за получаване на помощи при безработица, е спаднал с 26 000 до 319 000.

За сравнение – през по-миналата седмица броят им бе ревизиран нагоре до 345 000, а пазарните участници очакваха, че 325 000 души ще са потърсили помощ от правителството. Четириседмичната плъзгаща се средна обаче нарасна.

В Китай вносът и износът на страната се покачиха неочаквано през април на годишна база. Повечето експерти прогнозираха, че показателите ще се понижат. Така търговският излишък на Поднебесната империя се покачи повече от двa пъти през месеца.

Същевременно Европейската централна банка остави основния лихвен процент на рекодно ниските 0,25%. На своята пресконференция след оповестяване на решението президентът на институцията Марио Драги каза, че „еврото е твърде силно и се отразява на инфлацията“.

С ръст от 3% към момента AT&T повежда печелившите в състава на индекса на сините чипове Dow Jones.

Книжата на Priceline Group поевтиняват с 1,39% до 1115,98 долара, въпреки че компанията за онлайн туристически услуги оповести 36-процентен ръст на тримесечната си печалба.

Акциите на Tesla Motors губят 8,97% от стойността си до 183,29 долара. Производителят на електрически автомобили даде разочароваща прогноза за финансовите си резултати през второто тримесечие.

Капитализацията на McDonald's Corp. остава без промяна след новините, че през април продажбите в разработените ресторанти са нараснали с 1,2%.

Apple се разделя с директора по продажбите си в Северна Америка. Акциите на технологичния гигант поевтиняват минимално с 0,07% до 591,92 долара след новината.

* Информацията е актуална към 17 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още