IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street писа положителна оценка на корпоративните отчети

Капитализацията на Coach се смъкна с близо 10% след рязкото забавяне на продажбите на кожени изделия в Северна Америка

23:03 | 29.04.14 г. 1
Wall Street писа положителна оценка на корпоративните отчети

Американските акции затвориха предпоследната си търговска сесия за месеца на зелена територия, след като инвеститорите оцениха положително публикуваните през деня тримесечни корпоративни отчети.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average нарасна с 0,52% до 16 534,60 пункта. Широкият индикатор S&P 500 се покачи с 0,48% до 1 878,32 пункта, докато технологичният Nasdaq Composite добави 0,72% до 4 103,54 пункта.

"Очакванията за отчетите бяха по същество нулеви, така че не мога да съм сигурен, че постигнатото е това, на което се надявахме", посочи пред CNBC Джак Аблин, главен инвестиционен директор на BMO Private Bank.

От 273 компании, или 55% от компонентите на S&P 500, които представиха отчетите си за първото тримесечие, 68,1% победили прогнозите на Wall Street, а 9,5 на сто са били в съответствие с очакванията. При 22,3% пък са разочаровали пазара.

"Вчера видяхме някои доста големи колебания, но тенденцията нагоре се запази", заяви Питър Кардийо, главен икономист в Rockwell Global Capital. По думите му сезонът на отчетите "не е толкова лош, нито толкова добър".

"Пазарът наистина се фокусира върху икономиката и геополитическите опасения, които продължават да са в сила", добави Кардийо по повод украинската криза.

Индексът на страха VIX, познат официално като CBOE Volatility Index, спадна с 2,58% до 13,61 пункта. Измерителят е водеща мярка за несигурността сред инвеститорите.

Книжата на Ameriprise Financial поскъпнаха с 5,88 на сто, след като компанията за финансови услуги отчете с 19% по-висока печалба за първото тримесечие и обяви, че ще изкупи обратно собствени акции на стойност 2,5 млрд. долара.

Тримесечната печалба на Merck надмина прогнозите на експертите, но приходите на производителя на лекарства останаха под очакванията. Цената на акциите на компанията се покачи с 3,5 на сто.

Капитализацията на Coach се смъкна с 9,35 на сто, след като продавачът на луксозни кожени изделия докладва забавяне на продажбите в Северна Америка с 21 на сто.

Акциите на Twitter поскъпнаха с 6,94 на сто. в навечерието на представянето на финансовия отчет на социалната мрежа в късните часове на нощта между вторник и сряда.

"Малко по-окуражен от активността в сферата на сливанията и придобиванията, която може да продължи да поддържа високите цени", отбеляза Аблин.

Новините от технологичния сектор от вторник показаха, че германският гигант Siemens планира да направи оферта за Alstom. Сред кандидатите за френската компания е и американската General Electric.

Цената на суровия петрол WTI сe покачи с 0,4% до 101,28 долара за барел. Контрактите върху златото пък поевтиняха с 0,2% до 1 296,30 долара за тройунция.

Доларът спечели позиции срещу валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните американски облигации пък отстъпи с един базисен пункт до 2,691 на сто.

Още за щатския долар вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още