IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите отвъд Океана останаха предпазливи заради ситуацията около Украйна

Dow Jones затвори без изменение, а най-силно поевтиняха акциите на Qualcomm и Verizon, след като публикуваха отчетите си

23:38 | 24.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Инвеститорите отвъд Океана останаха предпазливи заради ситуацията около Украйна

Индексите отвъд Океана приключиха сесията с леки повишения. Apple подкрепи технологичния сектор, но пазарните участници бяха предпазливи на фона на опасенията, че напрежението между Русия и Запада ще ескалира, пише CNBC.

Последните новини са от Международния валутен фонд (МВФ). Финансовата институция съобщи, че Украйна е изпълнила условията за получаване на финансовата спасителна помощ. Това ще бъде една от темите на разговор на борда на МВФ, който се събира на 30 април (сряда).

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се покачи с минималните 13 пункта до 16 501,78 пункта, като на практика остана без промяна спрямо вчерашните стойности. Широкият индикатор S&P 500 се повиши с 0,17 на сто до 1 878,61 пункта, като технологичните компании се оказаха печеливши за сметка на телекомите. Технологичният Nasdaq Composite се покачи с 0,52% до 4 148,34 пункта.

Статистиката показа, че поръчките на стоки за дълготрайна употреба са нараснали с 2,6% през март. Очакванията бяха за 2-процентен ръст. Освен това миналата седмица повече американци са подали молби за помощи за безработица.

Капитализацията на Apple нарасна с 8,2% до 567,77 долара. Производителят на таблети и смартфони отчете 7% ръст на печалбата за първото тримесечие на фона на нарастващата конкуренция на пазара на мобилни устройства. Компанията обяви, че разширява и програмата си за обратно изкупуване на акции и увеличава тримесечния дивидент с около 8 на сто.

Акциите на Facebook поевтиняха с 0,8% до 60,87 долара. Социалната мрежа реализира нетна печалба за първото тримесечие на годината от 642 млн. долара при приходи от 2,5 млрд. долара. Приходите от реклама на компанията са нараснали с 82% на годишна база до 2,27 млрд. долара, като постъпленията от мобилна реклама допринасят за около 59% от тях.

Книжата на General Motors поевтиняха с 0,64 на сто до 34,17 долара. Автомобилният концерн публикува тримесечните си резултати. Те показаха, че заради разходите по изтеглянето на автомобили печалбата е пострадала въпреки 3-процентния ръст на приходите.

Производителят на чипове Qualcomm отчете по-високи приходи и печалба през тримесечието, но въпреки това книжата на компанията поевтиняха с 3,52 на сто до 77,87 долара.

Ценните книги на Texas Instruments увеличиха стойността си с 4,33% до 48,47 долара.

Компонентите на Dow Jones - Caterpillar, 3M и Verizon Communications също публикуваха своите тримесечни отчети.

Caterpillar поведе печелившите в състава на индекса, след като производителят на селскостопанско оборудване изненада приятно с финансовите си резултати за първото тримесечие и повиши прогнозата за годишните. Акциите на компанията поскъпват с 1,87% до 105,31 долара.

На другия полюс се оказа Verizon, чиито акции поевтиняха с 2,42% до 46,28 долара.

Starbucks и Visa са сред компаниите, които ще публикуват своите междинни отчети след края на търговската сесия. Акциите им поскъпнаха, съответно – с 0,99% до 71,09 долара и с 0,28% до 209,40 долара.

Доларът поевтинява спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ, а доходността по 10-годишните облигации се смъкна с един базисен пункт до 2,687%.

На борсата в Ню Йорк фючърсите върху златото с доставка през юни поскъпват с 0,4% до 1 290,60 долара за тройунция. Юнските контракти върху суровия петрол увеличиха стойността си с 0,5% до 101,94 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още