IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Основните индекси на Wall Street завършиха сесията с ръст при анемична търговия

Инвеститорите са в очакване през седмицата водещи компании да публикуват отчетите за първото тримесечие

23:08 | 21.04.14 г.
Основните индекси на Wall Street завършиха сесията с ръст при анемична търговия

Основните индекси на американските фондови пазари приключиха първата сесия за тази седмица с ръст, макар и при анемична търговия само ден след като християнският свят отбеляза Възкресение Христово. Много от търговците са продължили ваканцията си и днес, след като и борсите в Европа останаха затворени заради празника, отбелязва CNN.

Nasdaq беше индексът с най-голям ръст в първата сесия за седмицата. Стойността на технологичния индекс достигна до ниво от 4 121,55 пункта или ръст от  0,64 на сто.

В основата на ръста е доброто представяне на фармацевтичната компания Sarepta Therapeutics, която съобщи, че до края на годината ще внесе в Агенцията по храни и лекарства своето експериментално лекарство за лечение на заболяването мускулна дистрофия тип Дюшен. Акциите на компанията поскъпнаха с 41% до цена от 34,38 долара за брой.

Добрите финансови резултати на AMD поведоха до ръст на цената акциите на производителя на процесори с над 12% до цена от 4,15 долара за брой.

AMD съобщи, че намалява загубите си през първото тримесечие благодарение на увеличените приходи – с 28% до 1,4 млрд. долара. За първите три месеца на годината компанията е успяла да намали загубите до 20 млн. долара, спрямо 146 млн. долара за същия период на 2013 година. 

Загуба за първото тримесечие записва производителят на Kleenex – Kimberly–Clark, която все пак намалява спрямо първото тримесечие на 2013 година. Въпреки това обаче инвеститорите са разочаровани и акциите на компанията поевтиняха с 1,7% до цена от малко под 111 долара за брой.

Колебливо е представянето на Netflix преди представянето на финансовия си отчет по-късно днес, след края на търговския ден. Акциите на McDonald`s, чиито отчет също се очаква през седмицата, поевтиняха с почти 0,8% до цена от 99,51 долара за брой.

Dow Jones се повиши с 0,25% до ниво от 16 449,25 пункта. S&P 500 записа най-дългата си серия с ръст от октомври 2013 година насам. Стойността на индекса се повиши до 1 871,86 пункта, което представлява увеличение от 0,38%. 

Слуховете за готвена сделка с Berrick Gold станаха причина за поскъпването на акциите на Newmont. Книжата на минната компания се търгуваха при цена от 25 долара за брой или увеличение от малко над 6 на сто. Другият участник в разговорите - Berrick Gold обаче страда от разпространението на тази новина. Акциите на компанията поевтиняха с малко над 3% до цена от 17,44 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още