IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сесията на Wall Street започна колебливо*

Настроенията на пазарните участници се диктуват от корпоративните отчети

18:17 | 17.04.14 г.
Сесията на Wall Street започна колебливо*

Колебливо започна днешната сесия на Wall Street, въпреки серията от добри корпоративни отчети. В началото на търговията Dow Jones се понижава с 0,03% до 16 421 пункта, S&P 500 добавя 0,04% до 1 863 пункта, а Nasdaq добавя 0,17% до 4 092 пункта.

Акциите на Morgan Stanley поскъпнаха с над 4 на сто в началото на търговията заради по-добрите от очакваното финансови резултати. Пазарната оценка на General Electric Co. се разшири с 2% също заради по-добър финансов резултат.

Акциите на Google изтриват близо 4 на сто заради нарастващите разходи на компанията и “превключването” на фокуса към мобилната реклама, което се оказа бреме за финансовия резултат.

Пазарната оценка на IBM се понижава с над 3 на сто, след като компанията отново обяви разочароващи резултати за първото тримесечие.

“По това време на годината водещият фактор са финансовите резултати”, коментира пред Bloomberg Лорънс Криатура от Federated Investors Inc. “Преминахме през един по-спокоен период, по времето на който макроикономическите данни бяха на фокус. Сега обаче ще доминират корпоративните новини”, допълва анализаторът.

Пазарните участници наблюдават внимателно и ситуацията в Украйна. Дипломати от САЩ, Европейския съюз (ЕС), Украйна и Русия се срещат в Женева, където ще дискутират кризата в източноевропейската страна. Американските и европейските дипломати обвиняват руския президент Владимир Путин за напрежението и сепаратистките настроения в Източна Украйна и продължават да заплашват, че ще разширят санкциите си срещу Русия.

Днес и Европейският парламент (ЕП) апелира за разширяване на санкциите, включително и за руските енергийни компании. Украинските власти имат пълното право да използват всички необходими средства, включително правото на самоотбрана, както е определено в Устава на ООН, посочва се в класувана от европарламента резолюция.

Парламентът призовава за разширяване на мисията за наблюдение на ОССЕ, създадена да събира информация за нетипичните военни действия и провокации и да съблюдава спазването на правата на човека в Украйна, допълва се в документа.

Същевременно американското трудово министерство съобщи, че през миналата седмица по-малко американци от очакваното са подали молби за помощи при безработица. Исканията са се увеличили с 2 хиляди до 304 хил. към 12 април.

* Актуално към 17.55 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още