IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street финишираха на зелена територия за втори пореден ден

Последните понижения за Nasdaq Composite определено не са позитивен индикатор за останалата част от пазара, споделя експерт

23:17 | 15.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Индексите на Wall Street финишираха на зелена територия за втори пореден ден

Водещите индекси отвъд Океана приключиха сесията във вторник на зелена територия. Инвеститорите приветстваха добрите финансови резултати на сините чипове на Dow Jones - Coca-Cola и Johnson & Johnson, пише CNBC. Пазарните участници все пак не пренебрегнаха и случващото се в Украйна.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average затвори с ръст от 0,55% до 16 262,37 пункта. Широкият индикатор S&P 500 добави 0,68% до 1 842,98 пункта. Технологичният Nasdaq Composite се покачи с 0,28% до 4 034,16 пункта, след като отстъпи с 9% от мартенския си връх от 4 371,71 пункта.

Днес сесията на Wall Street стартира колебливо. Впоследствие индексите тръгнаха нагоре, подкрепени от корпоративните печалби, но само за да отстъпят след публикуването на данните за производствената активност.

Поделението на Федералния резерв в Ню Йорк съобщи, че активността в сектора се е свила през март. Показателят на институцията е спаднал до 1,29 пункта от 5,61 пункта. Други данни показаха, че през март разходите за живот в САЩ са нараснали над очакванията, като разходите за храна и наем са скочили най-много.

По-рано днес председателят на Фед Джанет Йелън съобщи, че се обмисля затягане на изискванията за капитала на най-големите банки в САЩ.

Изглежда, че пазарните участници забравиха икономическите данни и индексите отново се повишиха.

Акциите на Coca-Cola поскъпнаха с 3,74% до 40,18 долара за брой, след като производителят на напитки обяви междинните си финансови резултати за първото тримесечие, които се оказаха над очакванията.

Johnson & Johnson увеличи пазарната си капитализация с 2,12% до 99,20 долара за акция, след като компанията повиши прогнозата за годишните си печалби.

„Последните понижения за Nasdaq Composite определено не са позитивен индикатор за останалата част от пазара като за S&P 500, например. Колкото по-дълго акциите на MasterCard, Priceline, Google и на биотехнологичните компании поевтиняват, толкова по-вероятно е и останалата част от пазара да ги последва“, споделя пред CNBC главният инвестиционен стратег в Key Private Bank Брус Маккейн.

Yahoo и Intel ще публикуват финансовите си отчети след края на сесията. Книжата им поскъпнаха съответно – с 2,29% и с 0,8%.

На борсата в Ню Йорк юнските фючърси върху златото поевтиняват с 23,0 долара, или с 1,8 на сто, до 1 300,3 долара за тройунция. Благородният метал претърпя загуби днес, след като Световният съвет по златото съобщи, че тази година потребителският интерес към златото ще бъде ограничен.

Доларът поскъпва спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните американски облигации се понижава с 3 базисни пункта до 2,615%.

Контрактите върху суровия петрол с доставка през май отстъпват с 0,34 долара, или с 0,3%, до 103,71 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още